To je to što me zanima!

Amerikanka s najviše staža u zatvoru puštena je na slobodu

Betty Smithey (69) zatvorena je 1963. godine zbog ubojstva bebe stare tek 15 mjeseci. Puštanju je pridonijelo pismo majke ubijene bebe koja joj je sve oprostila
Vidi originalni članak

Betty Smithey (69) je 1963. godine osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu jer je zadavila bebu staru 15 mjeseci koju je čuvala. U ponedjeljak je, nakon 49 godina provedenih u zatvoru u Arizoni, puštena na slobodu, piše azcentral.com

Ona je provela više vremena iza rešetaka od bilo koje druge osuđene žene u SAD-u, a danas je jako sretna jer se ponovo može voziti cestom bez da gleda bodljikave žice. Iako je osuđena na zatvor bez mogućnosti pomilovanja, u lipnju ove godine guverner Jan Brewer dodijelio joj je pomilovanje. Odboru za pomilovanje zatvorski je psihijatar napisao da više nije opasna za zajednicu, a odluci je sigurno pridonijelo i pismo majke ubijene bebe u kojem joj je sve oprostila.

Za vrijeme služenja kazne Betty je bila buntovna pa je tako između 1974. i 1981. godine pobjegla čak četiri puta iz tri različita zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • zlatko 18.08.2012.

    davno je ona trebala u fotelju

  • vidum 17.08.2012.

    Mislim da su 4 bijega iz 3 različita zatvora, najbolji dokaz da je oduvijek bila vražija.

  • Capafiori 17.08.2012.

    Ne vjerujem da se ona nakon skoro 50 godina provedenih u zatvoru imalo promijenila, osim što je postala starica o kojoj ćemo još čitati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare