To je to što me zanima!

Amsterdam i Legija šetaju istim zatvorskim blokom

Sreten Jocić (47) u zatvorski blok Hajat doselio se u četvrtak starom poznaniku Miloradu Ulemeku Legiji, koji tamo stanuje već pet godina
Vidi originalni članak

Sreten Jocić (47), osumnjičenik za organizaciju ubojstva Ive Pukanića, trebao je u beogradskom okružnom zatvoru dobiti samicu, no zbog tvrdnji da boluje od epilepsije dobio je cimera da pazi na njega. U zatvorski blok poznat kao Hajat, piše srpski Blic, Joca se u četvrtak doselio starom poznaniku Miloradu Ulemeku Legiji, koji tamo stanuje već pet godina. Pravosuđe i zatvorski sustav pobrinuli su se ipak da dvojica suparnika ne dođu u kontakt te neće biti u susjednim ćelijama, a pripazit će i da su im šetnje organizirane u različito vrijeme. Dvojica šefova podzemlja upoznala su se '90-ih, no uskoro su se sukobili jer su obojica željeli biti glavni u narko-poslu. Mediji su pisali kako je Legija odao Amsterdama bugarskoj policiji zbog čega je uhićen 2002. godine, poslan u zatvor u Nizozemsku gdje je proveo četiri godine, a zatim su ga isporučili u beogradski zatvor gdje ga je čekao Legija. Amsterdam je optužen da je policajce nagovarao na ubojstvo Gorana Marjanovića. U svibnju 2006. godine, nakon samo dva mjeseca provedena u zatvoru, pustili su ga uz jamčevinu od 300.000 eura da se brani sa slobode. Od silnih prijetnji da će se osvetiti Legiji o kojima su nagađali mediji, nije bilo ništa.
Prema pisanju srpskih medija, u ovu akciju uhićenja Jocića policija je krenula nakon sastanka s hrvatskim vlastima prije tri tjedna u Opatiji. Tamo su hrvatske vlasti srpskima navodno dale konkretne dokaze o umiješanosti Joce u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Policija traga za naručiteljem ubojstva.

TRAŽIT ĆE SKIDANJE OZNAKE TAJNE S DOKUMENATA
Odvjetnik Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića, uložio je žalbu na rješenje istražnog suca o određivanju pritvora njegovu klijentu i najavio je da će zatražiti skidanje oznake 'službena tajna' s toga predmeta, piše list 'Dnevnik'. Naime, odvjetnik i njegov klijent smatraju kako nema dokaza protiv Joce te da zato nije potrebna ni oznaka tajne na dokumentima.
- Mogu reći da ću od suda i Tužiteljstva zatražiti da objave sva bitna dokumenta, da se skine oznaka službena tajna, i da ih ponude javnosti kako bi javnost zaključila postoje li dokazi protiv Jocića ili je bio u pravu Jocić kad je ukazivao da je njegovo uhićenje trenutačna politička potreba Hrvatske - rekao je odvjetnik. Sudska odluka o žalbi kojom bi Joca bio pušten na uvjetnu slobodu, mogla bi biti donesena ovoga tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare