To je to što me zanima!

Amy Klobuchar (58) najavila kandidaturu za predsjednicu

Klobuchar služi već treći mandat kao senatorica, a slovi kao zahtjevna šefica. Klobuchar je inače odvjetnica, a studirala je na uglednom Yaleu i Sveučilištu u Chicagu
Vidi originalni članak

Amy Klobuchar (58), senatorica Minnesote, porijeklom iz Slovenije, borit će se za ulazak u Bijelu kuću 2020. godine. Demokratkinja je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore najavila u nedjelju. 

- Stojim pred vama kao unuka rudara, kćerka nastavnice i novinara, prva žena Minnesote i objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Sjedinjenih Država - rekla je Klobuchar svojim pristašama u Minnesoti.

- Predugo su političari u Washingtonu sjedili postrance dok drugi pokušavaju smisliti što učiniti s ekonomijom koja se mijenja i utjecajem te promjene na naše živote, što učiniti s problematičnom prirodom novih tehnologija, nejednakosti u primanjima, geografskim podjelama i promjenom klime - rekla je. 

Klobuchar služi već treći mandat kao senatorica, a slovi kao zahtjevna šefica. 

- Kad je žena zahtjevna i zna što želi i želi da ljudi izvršavaju svoje zadatke, na to se gleda kao da je problematična. Imala sam puno zahtjevnih šefova, muškaraca, i nitko o njima ništa nije govorio. Rekli su im da su dobri vođe - rekla je za New York Times Asha Harris (37) koja je došla poslušati Klobuchar. 

Klobuchar je inače odvjetnica, a studirala je na uglednom Yaleu i Sveučilištu u Chicagu. Rođena je u Plymouthu u Minnesoti, a otac joj je bio sportski novinar James John 'Jim' Klobuchar čiji su roditelji u SAD stigli iz Slovenije.

Klobuchar se priključila sada već podužoj listi demokrata koji pretendiraju na Bijelu kuću.

Na njoj su među ostalima senatori Cory Booker iz New Jerseya, Kamala Harris iz Kalifornije i Elizabeth Warren iz Massachusettsa.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • PovecalO 11.02.2019.

    #walkaway

  • 11.02.2019.

    Klobuchar , hmmm pa sad za 2dana ce se pisat da je AMY KLOBUČAR inace rodom iz RH.. :'DDDDD

  • agitprop 11.02.2019.

    Kad je dobio Trump dobio izbore najavljivali su propast svijeta, treći svjetski rat, apokalipsu. A ono Trump povukao trupe iz Sirije, smanjio nezaposlenost, smanjio poreze, stavio domaću ekonomiju na prvo mjesto, Amerima porastao standard.. .Trump je popularniji nego ikad. Čak i dobar dio crnačke populacije, tradicionalno naklonjen Demokratima, podržava Trumpa, odnosno njegovu politiku. S druge strane, Demokrati se raspadaju ko SDP u Hrvatskoj - zagovaraju politiku masovne imigracije, što mnogim Amerikancima, pogotovo srednjoj klasi, ne sjeda baš najbolje, aktivistički pokreti poput #metoo i "woman's march" su u rasulu zbog unutarnjih međusobnih sukoba, LGBT aktivistički pokreti se raspadaju iz istog razloga. Međusobno se kolju na rasnoj osnovi ali i po nekim LGBT svjetonazorima. A zadnji čavao u vlastiti lijes Demokrati su zabili najnovijim potezom legalizacije ubijanja novorođenčadi, odnosno infanticida u državama u kojima imaju većinu, poput države New York, što većini Amerikanaca jednostavno nije sjelo, bez obzira na njihovu političku orjentaciju, jer nitko normalan ne podržava ubijanje već rođene djece ili prilikom samog poroda. Demokrati su totalno zastranili u svom ideološkom ludilu da nemaju šanse za Bijelu kuću. Ni u snovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare