To je to što me zanima!

Analitičari: Kreditni rejting će nam pasti zbog ostavke

Analitičari se slažu da je premijerova ostavka nazadak za hrvatske ambicije. Zastoj prijeti i pregovorima s EU i trebat će teške reforme
Vidi originalni članak

Zbog ostavke premijera Ive Sanadera analitičari Reiffeisen banke upozoravaju da zastoj prijeti pregovorima s EU. Smatraju da će novi premijer morati provesti nepopularne reforme pogotovo u obuzdavanju javne potrošnje, prenosi Business.hr. Smatraju kako je u 'ovim teškim vremenima ključna stabilnost vladajuće koalicije'. Za Reuters su rekli kako Hrvatskoj prijeti pad kreditnog rejtinga s obzirom na ionako visoke rizike za domaće gospodarstvo, zbog političke nesigurnosti.
Hrvoje Stojić, analitičar Hypo banke, drži da je Sanaderov odlazak skupa s komentarom predsjednika Europske komisije da Hrvatska ove godine ne može završiti pregovore, nazadak za hrvatske ambicije. Ekonomistica nizozemske banke ING, Agata Urbanska, kaže kako ostavka neće utjecati na tržište ukoliko ona nije povezana s pristupnim pregovorima Hrvatske s EU.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maya0007france 03.07.2009.

    Nije istina. Hrvatska je u oku prilaska EU. Jasno je da Sanader nije htio pripisati Sloveniji dio mora i zemlje. No sve u svemu je apsurdnost, Slovenci su nam rodjaci htijeli mi to ili ne, kao i srbi i bosanci. Daj ljudi dosta nesporazuma, zasto gubimo energije, dobre volje i vremena oko takvih pitanja. Gdje je granica jednom kad Hrvatska bude u Europi, niti ce se puno vidjeti. Kad idem iz francuske u Njemacku, niti vidim da sam u Njemackoj. Vec u Francuskoj ima duplih tabli (na francuskom i njemackom) te isto tako u Njemackoj. Ugodjaj je neopisiv unatoc nizu godina sto prolazim istim putem. A izlaz na more je normalan. Granice izmedju bivsih republika uYU nikada nisu bile postavljene. Razlog da Slovenija treba dobiti pravo na \"prolaz\" do \"dubokog mora\". Kako u USA mogu svi zivjeti zajedno i u miru a mi se stalno drapamo i cupamo? Hrvatska ce biti najbogatija zemlje Europe SAMO AKO NE NAPRAVI NUKLEARKE NA OTOCIMA I SLAVONIJI. Koja veza s vezom? Nema mjesta za objasniti, no zapamtite.

  • angel7 02.07.2009.

    katastrofa! i opet mi smrtnici smo naje...

  • susjed 02.07.2009.

    Sve banke su u stranim rukama i hebe im se za hrvate i ostalu sirotinju,samo deru kožu! E,da mi je otvorit banku u Sloveniji al bi ih Yebo u zdrav mozak !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare