To je to što me zanima!

Analitičari: Posjet Milanovića Beogradu rezultat utjecaja EU

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić vjeruje da posjet hrvatskog premijera Srbiji znači kraj polugodišnjem zahlađenju odnosa dviju država
Vidi originalni članak

Beogradski analitičari ocijenili su kako je Milanovićev posjet Srbiji rezultat utjecaja Europske unije, a ne iskrene želje jedne i druge strane. Ipak, ističu kako je taj susret značajan za daljnji razvoj odnosa dviju država.

Nekadašnji srbijanski veleposlanik u Njemačkoj Ognjen Pribićević smatra kako će još desetljeće ili dva odnosi Srbije i Hrvatske prolaziti kroz fazu toplo-hladno, ovisno o političkim događajima. Drži da treba još dosta vremena dok dvije države izgrade odnose poput Švedske i Norveške ili Finske, jer više gledaju prema Berlinu i Bruxellesu i zbog toga je velikoj mjeri zapostavljena njihova suradnja.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i nekadašnji veleposlanik u Parizu Predrag Simić vjeruje da posjet hrvatskog premijera Srbiji znači kraj polugodišnjem zahlađenju odnosa.

Srbijanski premijer Ivica Dačić potvrdio je da će glavne teme razgovora s Milanovićem u srijedu biti suradnja u susjedstvu, te suradnja Beograda i Zagreba i potpora na putu europskih integracija.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • mindless_automata 15.01.2013.

    A da mu iz Bruxelles-a "narede" da ode na Mjesec..... Ne, nismo te srece.... Ovako, moj mu je savjet, da ponese dovoljno vazelina!!!

  • domi30 15.01.2013.

    nažalost zmijanović i ekipa su morali nažalost doč na vlast da vidimo kako su i oni kao i hdz neprijatelji Hrvatskog naroda....nikad im zaboravit nikad im oprostit.....

  • prvipravi 15.01.2013.

    Milanoviću i ostali tzv.ministri objasnite kako dvoje uposlenih sa redovitim plaćama ne mogu školovat i oblačit troje djece, nije mi jasno kako drugi koji ne rade i nemaju prihoda sve to izvlače.Da, još nešto, sigurno u Beogradu nude rješenje za to pa zato odlazite na instrukcije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare