To je to što me zanima!

Angela Merkel traži svjetski sporazum za zaštitu podataka

Ako elektroničke komunikacije u cijelom svijetu otvaraju nova pitanja, moramo odgovoriti na taj izazov. Njemačka će se tomu predano posvetiti, kaže Merkel
Vidi originalni članak

Odgovarajući na pitanje je li moguć svjetski sporazum o zaštiti podataka poput Protokola iz Kyota o klimatskim promjenama, njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla za Welt am Sonntag kako "to mora biti naš cilj".  

- U 21. stoljeću trebali bismo moći sklapati svjetske sporazume. Ako elektroničke komunikacije u cijelom svijetu otvaraju nova pitanja, moramo odgovoriti na taj izazov. Njemačka će se tomu predano posvetiti - rekla je Merkel. 

Podsjetimo, nedavno je, zahvaljujući bivšem američkom špijunu Edwardu Snowdenu, u javnost procurila informacija o tome kako SAD špijunira ne samo svoje građane već i Europsku uniju te vodeće svjetske političare. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • mali markec 21.07.2013.

    Kako razumjeti ovo špijuniranje? Čini mi se da se pod krinkom borbe protiv terorizma kriju i privredno i političko špijuniranje. Jedno je sigurno, da se sloboda ubrzano ograničava, ugrožena je slobodna komunikacija, ali i sloboda izbora. Skupljanjem svih tih informacija se skeniraju različite grupe ljudi, njihvih želja i potreba, sve to omogućuje ciljano nametanje informacije i potošnje.

  • shit_happens_ 21.07.2013.

    njemački narod je vodiće narod europe i nadam se da više nikad neće izabrat ovu kozu za premijerku koja povlači ručnu i kada vozi uzbrdo. Ona je jedan od glavnih aktera krize u europi

  • Alien007 21.07.2013.

    Bilderberger grupa je ove godine na sastanku imala temu...online odgoj....pa vi sad sjedite i razmislite dali je upravo Internet nase veliko orudje ili cemo ga koristiti kao igracku..Svjetska elita govori o orudju...zato koristimo ga kao orudje..Informacije su nam non stop dostupne o svemu i svacemu..stvarajte si vlastti dojam i informirajte sive celije..Samo na taj nacin svjetska elita gubi kontrolu nad nama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare