To je to što me zanima!

Anica (25) za 'zločestim' vozačima juri na motoru

U Hrvatskoj samo Anica Valentić (25) patrolira na policijskome skuteru. Za mladu policajku kolege i šefovi kažu kako je u mnogočemu bolja od njih
Vidi originalni članak

U djetinjstvu je motocikle uzimala od prijatelja. Roditelji su joj branili, no kaže, zabranjeno je najslađe. Anici Valentić (25) motocikl je danas posao. Ona je policajka u I. postaji prometne policije u Zagrebu.
Policijsku akademiju upisala je 2007. godine. Završila je tečaj i odmah željela posao na motociklu. Zasad vozi skuter Piaggio Beverly 250. Nada se da joj je to odskočna daska.
- Ni sada ne mogu reći da sam vrhunska vozačica. Tek sam na početku i učim. Nije baš jednostavno u vožnji uočavati prekršaje, ali jednostavno uživam u poslu. Puno radim na sebi, kolege mi pomažu, a s vremenom ću, nadam se, sjesti i na pravi motor od 650 kubika - kaže Anica. Ova skromna i ljubazna djevojka patrolira zagrebačkim središtem.
- Ima svakakvih ljudi. Uglavnom pitaju zašto baš njih, ali nekih incidenata nisam imala. Ni lisice još nisam morala vaditi - kroz smiješak priča Anica. Nije samo ona ponosna na sebe. Ponosni su i roditelji i suprug.
Priznaje da nije uvijek lako jer i ona je samo osjećajna žena, ali na pokušaje šarmiranja prekršitelja u prometu ne pada.
- Sve radim po zakonu. Ako nekome ne paše kazna, neka se žali - odlučna je Anica.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dakox 02.09.2009.

    Vidim ovdje ima opasni tipova mozda neki da naleti na nekoga ravnog sebi ???

  • robijas 02.09.2009.

    mos mislit kakve li vijesti....brate, da joj proleti neko na kawasaki ninji 1000, a ona s tim mopedom od 250 cc, moze da mu popusi, hahahahah. moze jedino da ga gadja sa palicom, ak ga uspije pogodit, ahhahahaah....koza....!!!

  • aannaa 02.09.2009.

    a stvarno ima primitivaca i seljačina!! možda bi trebala rađat djecu i čekat da ih muž uzdržava, pa kad on ostane bez posla, pozvat novinare da napišu članak o njima i o tome kak im je teško u životu... i naravno, brojem ž-r... ak je zdrava i može raditi - nek radi!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare