To je to što me zanima!

Anketa: Krađa ih uzbuđuje, a voće i povrće im je najdraže

U anketi agencije Hendal i časopisa Ja trgovac Hrvati su priznali kako najviše kradu voće. Čak četvrtinu ispitanika uhvatili su s plijenom u džepovima
Vidi originalni članak

Slanina u vakuumiranu pakiranju i sir u listićima vrijedni 20-ak kuna bili su plijen nedavno uhvaćenog policajca u odori u vinkovačkom diskontu. Nekoliko mjeseci prije drugi policajac u vukovarskoj trgovini snimljen je kako krade čokolade. Djelatnici u trgovinama pojasnili su da im je bilo neugodnije nego policajcima, koje su morali zamoliti da isprazne džepove jer ipak prema odori osjećaju neko strahopoštovanje. Naš sugovornik, zaštitar u civilu, koji se gotovo svaki dan susreće s “dugoprstićima”, kaže da kradu svi, odvjetnici, suci, vojnici, policajci, profesori...

- Sirotinja najmanje krade jer se boji svega, pa i ukrasti kad joj treba. Što su kradljivci uglađeniji i boljeg materijalnog statusa, to su neugodniji i brane se protunapadom - dodao je zaštitar. Agencija Hendal i časopis Ja trgovac na uzorku od 422 ispitanika doznali su da je 31 posto građana nešto ukralo.

Najčešće kradu iz uzbuđenja i dosade. U 40 posto slučajeva krade se voće, u 30 posto žvake, i čokolade, a na zadnjemu mjestu je cvijeće. Četvrtinu ispitanika ulovili su na djelu sa “zalutalim” predmetima u džepovima.    

I kradljivcima miriše cvijeće    

Iako je na zadnjemu mjestu u anketi, 3,1 posto ispitanika priznalo je da je kralo razno cvijeće. Nisu pojasnili za koga ili zbog čega.    

Za spajalicama posegnulo 3,8 %    

Uredski materijal također je manje zanimljiva kategorija među kradljivcima. No ipak 3,8 posto ispitanika krade olovke i spajalice.    

Zdravo im je najslađe

Voće i povrće prvo je na listi najpoželjnijeg plijena. Zbog njega je obraz bilo spremno uništiti čak 40 posto ispitanika ankete.    

Stradavaju i igračke

Dječje igračke poput autića, karta, lutkica i sličnoga kradu u 6,9 posto slučajeva. Češće ih kradu nego uredski materijal.  

Kreme i sitnice za dublji džep

Dobrostojeći najčešće kradu kreme od 50 kn iako kupe robu za 1000 kuna. prema anketi, za njima je posegnulo 8,4 posto ispitanika.    

'Dugoprstićima’ pada šećer?    

Nakon voća i povrća na meti je slatko, odnosno čokolade, žvake i bomboni, i to u 30,5 posto slučajeva. Najlakše ih strpaju u džepove.    

Idi na 24sata

Komentari 5

  • timica2 16.06.2011.

    Ova banane su vrlo lijepe na slici,ali...........ne bih se usudila ukrasti.Do jarca i banane,ne ću ih konzumirati.Možda.!??

  • JunFan 16.06.2011.

    A mene uzbuđuju gole žene, znači li to da nisam normalan?

  • tužni šokac 16.06.2011.

    znači ispada da su hrvati u genima lopovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare