To je to što me zanima!

ANKETA Podržavate li zabranu rada trgovina nedjeljom?

Prema trenutnom prijedlogu Vlade svega 16 nedjelja bi bilo radno, a iz Vlade poručuju kako je riječ o regulaciji rada, a ne zabrani
Vidi originalni članak

Premijer je najavio ograničavanje rada nedjeljom, dok je Ustavni sud u više navrata srušio zabranu rada nedjeljom. Postavlja se pitanje hoće li do toga doći i ovoga puta.

Andrej Plenković najavio je kako će vlada napraviti nekoliko iskoraka u idućim tjednima - regulirat će rad nedjeljom, dići minimalnu plaću, pripremljen je i prijedlog o uvođenju dodatnog poreza na dobit.

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Zabranjivati rad nedjeljom u doba recesije je štetno i opasno

- Regulirat ćemo rad nedjeljom, izašli smo s racionalnim, dobro izbalansiranim prijedlogom - rekao je Plenković.

Prema trenutnom prijedlogu Vlade svega 16 nedjelja bi bilo radno, a iz Vlade poručuju kako je riječ o regulaciji rada, a ne zabrani.

I dok se neki slažu da ne bi trebalo raditi nedjeljom, drugi smatraju da treba dozvoliti rad onome koji želi i za to ga adekvatno platiti.

Što vi mislite o radu nedjeljom? Odgovorite nam u anketi.

 

Idi na 24sata

Komentari 356

  • šmrkava Marija 29.10.2022.

    Podržavam sveopći nerad!

  • minerko 29.10.2022.

    Ovako i onko je malo plačen posao kroz tjedan ako nedelju dignu na duplo to ništ ne znači jer je to malo malo ljudi. Moja žena radila nedeljim dobila 50 kn na plaču isto vrjedi ua praznike i blagdane . Kaj sad nek dobi sto kuna kaj to znači...

  • minerko 29.10.2022.

    Mislim si zar nije dovoljno 5-6 dana u tjednu posla. Kad biti s familijom kad. Djeca su bez kontrole a roditelji nadrkani i u trci za kojom kunom više. I onda se pitaze za delikvencije itd. Kolko bi moral biti ta nedelja plačena?? Kolko košta nedeljni odmor od pizdarija. Tolko su nam nametnuli rad da nedelja gubi smisao božjeg odmora. Bog je odmaral u nedelju a mi samo gas gas. Kamo i za čime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare