To je to što me zanima!

ANKETA Sviđaju li vam se 'novi' tramvaji koji su stigli u Zagreb?

Polovni tramvaj stigao je u klasičnoj ZET plavoj boji, a predstoje mu radovi kako bi bio spreman za zagrebačke prometnice
Vidi originalni članak

U ZET-ovu garažu stigao je prvi polovni tramvaj iz serije koju je Grad kupio od njemačkog grada Augsburga. 

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stigao je u klasičnoj ZET plavoj boji, a predstoje mu radovi kako bi bio spreman za zagrebačke prometnice. Treba proći homologaciju, tehnički pregled, a kako smo ranije pisali, vidi se da tramvaj i nije u vrhunskom stanju te će ga trebati sređivati. Primjerice, uopće nema klimu. 

Sve do nedavno ovaj je tramvaj vozio u sustavu javnog prijevoza bavarskog grada, a riječ je o  AD Tranzovom modelu GT6 iz 1996. godine.

- To su niskopodni tramvaji, kompatibilni s infrastrukturom ZET-a, prosječne starosti između 15 i 20 godina, a kupit ćemo ih otprilike za iznos jednog novog tramvaja - rekao je o akviziciji iz Njemačke prije par mjeseci zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Iako je najavljeno kako će biti riječ o vozilima starima od 15 do 20 godina, tramvaj je star 27 godina, s tim da je prije deset godina prošao modernizaciju. Iz Grada Zagreba pak poručuju kako će ga urediti za vožnju.

USKORO U FUNKCIJI FOTO Ovo su polovni tramvaji u kojima će se voziti Zagrepčani! Stari 20-ak godina, bez klime...

 Ovaj primjerak uključit će se u promet do Božića, najavili su iz ZET-a. Podsjećamo, Zagreb je dogovorio kupnju 11 rabljenih tramvaja, dok se čeka dostava 20 novih tramvaja.

- Zbog činjenice da zagrebačkim ulicama svakodnevno prometuju tramvaji stari gotovo 50 godina, čije je održavanje, kao i nabava rezervnih dijelova, iznimno zahtjevna, Grad Zagreb, koji sada osigurava velike investicije u kupnju novih tramvaja, istovremeno ulaže i u nabavu rabljenih tramvaja - kazali su iz Gradske uprave uoči raspisivanja natječaja za kupnju rabljenih tramvaja.

 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • oči_lijepe_ 27.12.2023.

    vrati nam bolje Đuru

  • Origano2002 02.12.2023.

    Što je sa Končarom,više ne proizvode tramvaje?

  • mala vatra 02.12.2023.

    Pobogu zašto? Hajde da su ih donirali kao svohedobno buse koje nam je donirao Mainz,ali platiti ovu robusnu,staru kramu,pa kaj je ovima u ZET-u? Netko je opet strpao pinku u džep...za dvije godine maksimalno stižu Europski tužitelji..budete vidjeli..

Komentiraj...
Vidi sve komentare