To je to što me zanima!

Ante Barišić: Da, Karamarko je radio za Udbu. Imam i dokaz

U državnom arhivu može se pronaći dokument u kojem piše kako je Karamarko surađivao s Udbom, izjavio je u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ante Barišić
Vidi originalni članak

U državnom arhivu može se pronaći dokument u kojem piše kako je Karamarko surađivao s Udbom, izjavio je u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ante Barišić, svjedok kojeg je pozvala Manolićeva obrana, kojega Karamarko tuži radi klevete.

- Ja sam ovdje da potvrdim kako je sve, što je Manolić rekao u intervju, istina i činjenica – izjavio je Barišić. Navodi kako je radio u odjelu koji je imao zadatak provjeravati vjerske zajednice, identificirati nositelje tih aktivnosti koji bi prešli svoje zakonske ovlasti te to onda javljati službi. Manolić je kao šef odsjeka 3 pod odjelom jedan radio od 1981. do 1990. godine. U tom razdoblju upoznao je Tomislava Karamarka preko dokumenata koje je dobivao od operativaca.

- Imali smo kolegije svako jutro gdje smo osobno spominjali svakog po imenu i prezimenu, sve to zapisano je u dokumentu koji se može pronaći u državnoj arhivi– dodaje Barišić. U dokumentu se navodno također spominju imena osoba koji su dan danas u Vladi. 

Barišić je rekao kako je Udba nekada koristila i kompromitirajuće informacije koje su im dostavljeni kako bi pojedince nagovorili da im počnu pomagati. Jedan od takvih informativnih razgovora, kako ih on naziva, vodili su operativci i s Karamarkom. 

- Sram te bilo, tukao si ljude, a sad tu glumiš nešto – u tom je trenutku dobacio Karamarko. 

Sutkinja je zatražila da se do idućeg suđenja dostavi dokument iz državnog arhiva.     

Idi na 24sata

Komentari 247

  • Sarkazam kao jedina opcija. 26.04.2017.

    Hrvatska se nije pomaknula s mjesta, od rata nadalje. Hvala desnici i HDZ-ovcima, niste trebali. Na jednoj strani mrzite komunjare, a na drugoj strani isti ste kao i oni. Vi ste licemjeri i konvertiti, zaostali u vremenu i prostoru. Špijuni su svuda oko nas, zahvaljujući onima koji nemaju pojma o životu. Lopovluk je jedino što ih zanima.

  • Sarkazam kao jedina opcija. 26.04.2017.

    Koga briga od desnih, što je on navodno udbaš. Njima to normalno, kažu špije moraju postojati.

  • todor strasni 26.04.2017.

    Zar itko normalan može smatrati da se položaja mogao dokopati svojim intelektom i domoljubljem? U "orbitu" ga je lansirao bivši jugo general zajedno sa bivšim polit-kom policajcem. Sigurno su uz sebe od povjerenja imali ljutu hrvatinu koja bi ih - kako je kasnije trubio - lustrirala. Kaj god. Idu kosturi iz ormara. HDZ-u najmanje odgovara otvaranje arhiva. Da se arhive zaista otvore i budu dostupne javnosti dobar bi dio vlade morao staviti škarnicl na glavu. Sudovi, policija, uprava u cijelosti, slavni privrednici i ini ... bilo bi zanimljivo da netko predstavi točan popis svih onih koji su puhali u rog sa petokrakom. Mislim da bi to bila veća detonacija od one koju može napraviti ona kim-bačva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare