To je to što me zanima!

Ante će puno učiti od druge djece, a ona od njega još i više

Žalosno je što roditelji djece s teškoćama i dalje moraju sustav moljakati, boriti se, umjesto da sustav sam toj djeci osigurava ono što im pripada - integraciju u društvo
Vidi originalni članak

Ante Mikulić je dječak iz Slavonskog Broda, šest mu je godina. Dijete je s težim invaliditetom i zaostajanjem u razvoju. Ali Ante ima i roditelje, koji će za njega pomaknuti brda, odnosno sustav. Nedavno smo pisali o tome kako Ante dva dana u tjednu ide u ustanovu na poludnevni boravak uz asistenta. Zato je veseliji, boravak s djecom snažan mu je poticaj. Ante, međutim, u ustanovu nije mogao ići pet dana, kao što sva djeca inače idu u vrtić, dobio je odbijenicu, kažu “gužva je”. Njegova majka Marica nije odustajala i uspjela je dječaka, kojem djeca trebaju kao i svakom drugom djetetu, upisati u običan gradski vrtić. To nije samo velika Antina pobjeda nego ogroman korak za cijelo naše, još začahureno, društvo. Antino ime na latinskom znači “ispred”, dječak je sad ispred takvog društva.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • tbogdanic 05.04.2024.

    Jako lijepo vidjeti djecu kako si medusobno pomazu i uce jedni od drugih. To je pravi primjer solidarnosti i zajednistva. Neka takav odnos bude uzor i odraslima!

  • ivan.bogdanic 05.04.2024.

    Kakvo cudenje, pa potpuno iznenadujuce! Sto Kazete vidjeh u zivotic?

  • korina42 04.04.2024.

    Ma naravno da ce nauciti puno od druge djece, uvijek treba imati otvoren um za nova iskustva i znanja. Vazno je cijeniti vrijednost ucenja i razmjenu ideja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare