To je to što me zanima!

Ante Gotovina: U ćeliji ću moliti za dušu svog oca...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mile Gotovina umro je u kući u Pakoštanama u 76. godini od infarkta. General Gotovina odlučio je da neće otići u Pakoštane na njegov sprovod
Vidi originalni članak

Otac generala Ante Gotovine, Mile, umro je u četvrtak ujutro od infarkta u 76. godini, potvrdili su nam prijatelji obitelji. Liječnici Doma zdravlja u Biogradu Gotovinu su pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli. Mile Gotovina bio je srčani bolesnik, a u posljednjih nekoliko godina zdravstveno mu se stanje pogoršalo.
- Prvi infarkt imao je prije sedam godina, kad je protiv Ante podignuta optužnica. Uslijedio je potom i drugi. Ovaj je bio koban. Sve ono ružno što se događalo oko njegova sina očito je utjecalo na njegovo zdravlje - rekao je načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov. O očevoj iznenadnoj smrti generala Gotovinu u pritvoru Scheveningen obavijestio je njegov branitelj Luka Mišetić, nakon čega je Ante nazvao svog brata Borisa.
- Bori je rekao da će za oca moliti u pritvorskoj ćeliji, a da on sve oko pogreba organizira kao da je on tu, prema našim običajima - priča Kurtov. Gotovina nije tražio odgađanje zakazane rasprave u četvrtak. Milu Gotovinu pokopat će u petak u 17 sati na mjesnom groblju u Pakoštanima, a prema riječima generalovog prijatelja i suborca Željko Dilber Gotovina neće doći na pogreb.
- Ne želim narušiti dignitet pokopa svog oca svojim dolaskom - poručio je Ante Gotovina i odbio ponudu Sudskog vijeća da ode na na posljednji ispraćaj u Pakoštane.


PRVA SUPRUGA POGINULA U EKSPOLOZIJI ŠTITEĆI SINOVE

Milana Gotovinu od mladosti su pogađale tragedije. Prva supruga Ana poginula je 1959. na Pašmanu u blizini kuće od eksplozije zaostale mine. Svojim tijelom tada je zaštitile sinove Antu i Borisa. Otac, dva sina i kći Anica tada su se preselili u Pakoštane, majčino rodno mjesto, gdje se za djecu brinula majčina sestra. Poslije se oženio s mlađom sestrom pokojne supruge te dobio Branimira i Franu.

TKO JE SMIO NA POGREB?
- Kada je lani u listopadu Vojislavu Šešelju umrla majka, nije htio tražiti Haaški sud da ga pusti na sprovod.
- Momčilo Krajišnik u 2001. je tražio da ga puste na pokop oca, ali sud je odbio jer nije bio uvjeren da će se vratiti.
- Bivšeg premijera Kosova Ramusha Haradinaja sud je pustio na sprovod I. Rugove

Idi na 24sata

Komentari 27

  • leeloo 23.05.2008.

    neznam...iako sam bila za to da Gotovina ide u Haag....ako je nevin, nek dokaže svoju nevinost...on me nekako svako toliko uspije iznenadit svojim postupcima...i to pozitivno...razlog zbog kojeg ne dolazi na pokop, niti je zatražio odlazak uopće je krajnje razumljiv...a to je da ne žali narušit dignitet pokopa svog oca svojim dolaskom...jer zna koja bi medijska strka bila oko toga, policijska pratnja...itd...za ovo moram reć, svaka čast...i moja sućut.

  • elenora 23.05.2008.

    nek se on drži za šipke celije iz kojih će ubrzo izaći na radost svih nas,a na žalost nekih poput tebe koji cjeli život u rukama drže k...koji lagano puš....

  • elenora 23.05.2008.

    tallyst potpisujem sve što si rekla a o pravilima na portalu kao i da ih nema u nekim slučajevima...i mogu samo reć ako se Ante drži za rešetke naš doticni komentator nek se drži za muda jer zasigurno jedino to i drži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare