To je to što me zanima!

Ante Jelavić optužen za ratno profiterstvo i zloporabu ovlasti

Terete ga da je 1996. kao pomoćnik ministra obrane Hrvatske Republike Herceg-Bosne donio odluku da se novcem Ministarstva obrane RH kupi stan Ivici Rajiću
Vidi originalni članak

Pred splitskim Županijskim sudom podignuta je optužnica protiv bivšeg predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića zbog ratnog profiterstva i zloporabe položaja i ovlasti. 

USKOK ga tereti da je 1996. kao pomoćnik ministra obrane Hrvatske Republike Herceg-Bosne donio odluku da se novcem hrvatskog Ministarstva obrane kupi stan u Splitu Ivici Rajiću, nekadašnjem zapovjedniku Druge operativne grupe HVO-a. Prema optužnici, Jelavić je donio pisanu odluku da se za kupnju Rajićeva stana tvrtki iz Opuzena isplati više od 739 tisuća kuna. Rajić je tako došao do stana u Splitu od 90,88 kvadrata.

Jelavić je optužen za zlouporabu položaja i ovlasti, ali i ratno profiterstvo, objavio je USKOK na službenoj internetskoj stranici ne navodeći njegovo ime već samo inicijale, godište i dužnost koju je obavljao, javlja HRT.

Ante Jelavić je već ranije spominjan kada je bio otet, ali i zbog navodnih zloporaba u Hercegovačkoj banci i pronevjere proračunskog novca koji je iz Hrvatske stizao za Hrvate u BiH. Prvostupanjskom odlukom osuđen je na 10 godina zatvora koje nije služio jer se sklonio u Hrvatsku, a prizivno vijeće poništilo je tu presudu i naložilo novo suđenje, koje nikada nije nastavljeno.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • sestro 12.11.2013.

    e hebi ga ante da si saša vanja ili nenad vjerojatno bi bilo sve u redu..ili da si u sdp.u..partija bi to sredila kao i mesića ostojića vlahišića itd itd..

  • MAX 2010 12.11.2013.

    Koliko je Jelavića,toliko mi nemamo zatvorskog prostora. Budući da o svemu odlučuju oni koji su lojtre držali,nije za očekivati puno više od naslova (i to ne u svoj štampi ) "uvozni Rvati" su sposobni snalažljivi,pameti,domoljubni (ne ko mi koji smo ginuli),i uopće "cvijet naroda" !

  • Kako vjetar puše 12.11.2013.

    Da mi je samo znati da li je on učio od HDZ-a u Hrvatskoj ili ovi od njega? Bez obzira što je i jedni drugi su dobro naučili "posao".

Komentiraj...
Vidi sve komentare