To je to što me zanima!

Ante Kotromanović: Trebalo je strijeljati bandite koji su ubijali

Ministar obrane kaže kako su vojnici tijekom Oluje odradili svoj posao i porazili neprijatelja, dok posao nije odradilo ministarstvo policije i ministarstvo pravosuđa
Vidi originalni članak

Trebali smo na licu mjesta strijeljati neke bandite koji su ubijali nedužne ljude, pljačkali po selima i kompromitirali besprijekornu vojnu akciju Oluju, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović u intervjuu za portal Politikaplus

- Mi smo vojnički korektno odradili svoj posao u 4 dana. Nakon oslobađanja Knina krenuli smo prema BiH, a umjesto nas prostor su preuzele civilne institucije, prisjeća se Kotromanović akcije. Smatra da institucije nisu odradile svoj posao te da je zbog toga bilo zločina.

- Neosporno je da je zločina bilo i to se mora priznati. No, moj je stav da za to mora odgovarati onaj tko ga je i počinio, njega treba žestoko kazniti - smatra ministar.

Generala Gotovinu je opisao kao "fajtera".

- Ranjen je kod Novske kao zapovjednik voda. Uvijek je u borbi bio na čelu svojih vojnika. Vojnici su ga doživljavali kao ratnika, vođu i odgovornu osobu - tvrdi Kotromanović.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • ludom 07.08.2012.

    Jedna vaša kolegica političarka je svojevremeno izjavila nešto kao, sada državu vode profesionalci, a rat treba ostaviti povijesti. To bi bilo možda i u redu, da baš ti profesionalni političari nisu prvo razdijelili branitelje kako bi se njima lakše manipuliralo u vlastite svrhe. Vaš bi zadatak trebao sada biti da najprije ponovo ujedinite sve hrvatske branitelje, a onda sve ostalo. Stranačka pripadnost pri tome mora biti potpuno zaboravljena.

  • snaša s mudima 06.08.2012.

    Da, trebalo je ! Ali nije još kasno ! Treba ih goniti do smrti. Zločin nikada ne zastarijeva. Kako spavaju ubojice ?

  • zpoduna2 06.08.2012.

    Niste vi kompetentni da uopce odlucujete tko je zakazao u akciji Oluja, ja sam jedan od njenih ucesnika i mogu sa sigurnošću reci da je policija na području Benkovca odradila profesionalno i to visoko profesionalno svoju postavljenu zadacu. Stoga nemojte širiti neistine i glassine, te pricati da je netko i ne.što odradio loše tijekom akcije oluja. to su price pricane napamet, to su zlonamjerne price koje stete ugledu vojno redarstvene akcije Oluja, koja je odrađena vojno-redarstveno skoro do savršenstva. Ako je bilo vršenja ratnih zlocina, molim još jednom svse one a i Vas osobno da takva saznanja predocite državnom odvjetništvu, jer takva vrsta zlocina fne zastarjeva. Nemojte se služiti necasnim radnjama i generalizirati i optuživati neargumentirano policiju i sudstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare