To je to što me zanima!

Antonija (8): 'Sada ću i ja biti ista kao i druge curice’

Antoniji Sever (8) kirurzi u Švicarskoj su uspješno ispravili glavu. Uz nju je cijelo vrijeme bila majka. Tri mjeseca nosit će oklop od struka do glave
Vidi originalni članak

U Dječjoj klinici u švicarskom Baselu u srijedu su operirali Antoniju Sever (8). Djevojčica je imala iskrivljenu glavu. Operacija je uspješno obavljena, a glava joj je ispravljena. Hrabra djevojčica, koja je jedva dočekala operaciju, nosit će tijekom tri mjeseca oklop od struka do glave. S njime će raditi i fizikalne vježbe. Majka Božica cijelo vrijeme bila je uz svoju mezimicu.
- Smještena sam u bolnicu s Antonijom kako bih joj mogla biti pri ruci. Strah ju je ipak obuzeo prije same operacije - rekla je njezina majka Božica. Antoniji su, rekli su liječnici, potrebne tri operacije. Ipak, u srijedu su, saznajemo, umjesto jedne, obavljene dvije operacije te su joj ugrađeni fiksatori. Još joj ostaje jedan operativni zahvat, a ako ne bude komplikacija, djevojčica bi Božić trebala dočekati kod kuće s obitelji. U Basel je sa sobom ponijela sto licitarskih srca, dar medičarske radionice, te knjige iz matematike. U Švicarskoj ih je dočekala obitelj Škrinar. Majka i kći vikend prije dolaska u bolnicu i obavljanja pretraga provele su u domu te obitelji. Antoniju će tijekom njezina oporavka nakon dviju operacija posjetiti velik broj Hrvata koji žive i rade u Švicarskoj.

VEČERNJAKOVA AKCIJA OMOGUĆILA OPERACIJU

Božica Sever, majka djevojčice Antonije, na operaciju u Švicarsku otišla je mirna jer sa sobom nosi dovoljno novca, zahvaljujući čitateljima Večernjeg lista. Oni su pokazali veliko srce jer su se u rekordnom broju odazvali akciji prikupljanja novca za operaciju. Božica je molbu za liječenje kćeri HZZO-u poslala u lipnju ove godine, a rješenje koje je najavio ministar Milinović stiglo je dan prije njihova puta u Basel.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • black_girl 30.10.2008.

    Baš mi je drago zbog curice.Želim joj što prije oporavak!

  • motorna pila 30.10.2008.

    Bog te blagoslovio, Antonija!

  • aelis 30.10.2008.

    Predivna vijest! Malena je zaista posebna... Žalosno je da su naši dični liječnici rekli da joj nema pomoći, sva sreća da majka nije odustala i potražila je pomoć izvan HR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare