To je to što me zanima!

Apel prije suđenja u Sjevernoj Koreji: SAD mi je okrenuo leđa

U intervjuu za CNN Matthew Miller otkrio je kako se dobro odnose prema njemu. Naglasio je kako je molio svoju zemlju da mu pomogne, ali nisu mu uslišili molbe
Vidi originalni članak

Sjevernokorejski mediji objavili su kako 14. rujna počinje suđenje jednom od trojice uhićenih Amerikanaca, Matthewu Milleru (24) . Nije jasno za što je optužen, piše BBC . Policija ga je uhitila nakon što je ušao u Sjevernu Koreju i potrgao vizu .

U toj izoliranoj zemlji zatočen je i Jeffrey Fowle (56) . Njega su uhitili u svibnju nakon što je u hotelskoj sobi ostavio Bibliju. Američki misionar Kenneth Bae zatočen je u prosincu 2012. i trenutačno izdržava kaznu od 15 godina zatvora zbog zavjere protiv države.

Stručnjaci vjeruju kako Sjeverna Koreja koristi Amerikance kako bi otvorila pregovore sa SAD-om. Naime, zbog nuklearnog i raketnog programa pod teškim su sankcijama UN-a. Mediji su nedavno dobili pristup zatočenim Amerikancima koji su pozvali vlasti da im osiguraju puštanje na slobodu.

U intervjuu za CNN Matthew Miller otkrio je kako se dobro odnose prema njemu. Naglasio je kako je više puta molio svoju zemlju da mu pomogne, ali nisu uslišili njegove molbe. Kaža kako je pisao i svom predsjedniku, ali mu nije odgovorio.

- U ovom trenutku vrlo sam razočaran - rekao je. Ipak, želi vjerovati da netko radi na tome da mu pomogne.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • vekavac 07.09.2014.

    Majstore htjeo si tamo pa te sada neka.

  • Little Tut 07.09.2014.

    1. Zašto je išao tamo? 2. Zašto je poderao vizu? 3. Sada nemoj cmizdrit.

  • drug član_1 07.09.2014.

    Emigrirao iz Hrvatske i tražio azil. Kad su čuli odakle je nisu ga htjeli primiti. Tada je poderao vizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare