To je to što me zanima!

Đapić na konferenciji tražio da se Stepinca proglasi svecem

Nema razloga za odgađanje proglašenja svetim kardinala Stepinca i nedopustivo je što se šutke prelazi preko izuzetno negativne kampanje koja se vodi, kaže Đapić
Vidi originalni članak

Stepinac – svetac odmah, uzviknuo je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik osječkog Gradskog vijeća i Demokratskog saveza nacionalne obnove Anto Đapić. Time je ovaj osječki političar i službeno pokrenuo akciju kojom želi "napraviti ozbiljan pritisak da Vatikan ukine odluku o stvaranju mješovitog povjerenstva između katoličke crkve u Hrvata i srpske pravoslavne crkve koje bi trebalo raščistiti neke navodno dvojbene situacije oko kardinala Stepinca".

- Nema razloga za odgađanje proglašenja svetim kardinala Alojzija Stepinca i nedopustivo je što se šutke prelazi preko izuzetno negativne kampanje koja se posljednjih mjeseci vodi protiv blaženog Stepinca, a poglavito jer je Stepinac već blaženi - rekao je Đapić.

Prema Đapićevim riječima, cijela priča o Stepincu je izašla iz teoloških okvira i postala je prvorazredno političko pitanje "koje ne može ostati bez odgovora".

- Ovo je prvi put u povijesti katoličke Crkve da se dovodi u pitanje već provedena procedura i protokol kada se netko proglašava svetim i nedopustivo je da se za bilo kakvo mišljenje pita nekog drugog, a posebno srpsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj koja je inače bila jedna od glavnih kreatora stvaranja velikosrpskog programa i svega što se činilo na ovim prostorima - rekao je Đapić nazivajući suludim da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić "išta govori Papi o Stepincu", kao i neprihvatljivim i nedopustivim da "u bilo kojem kontekstu patrijarh Irinej govori treba li ili ne Stepinac biti svetac".


Idi na 24sata

Komentari 93

  • TomicaŠaško 08.10.2015.

    ovaj se probudi iz sna pred svake izbore.promrmlja nekve gluposti koje je sanjal i opet spava.

  • digelante 08.10.2015.

    Jel jel taj dikobraz ima obraza?. Plagirao je rad, varao, ponižavao ljude koji su svojim radom došli do rezultata, a taj masni i dalje blebeće gluposti.

  • skypilot 08.10.2015.

    Najbolje je da ti pišeš Milanoviću, da on pita Vulina za Stepinčevo proglašenje svetim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare