To je to što me zanima!

'Arbitraža više nema smisla, treba raskinuti cijeli sporazum'

Bivši predsjednik je rekao da Vlada treba dati izvješće, ali i jasno naglasio da je on za to da se razmotre pravni načini raskidanja cijelog sporazuma o arbitraži
Vidi originalni članak

Stranka Naprijed Hrvatska Ive Josipovića zatražila je hitnu sjednicu Sabora o arbitraži sa Slovenijom. Zahtjev su podnijeli preko zastupnika Josipa Kregara. 

Bivši predsjednik Ivo Josipović je rekao da Vlada treba dati izvješće, ali i jasno naglasio da je on za to da se razmotre pravni načini raskidanja cijelog sporazuma o arbitraži koji su potpisali Jadranka Kosor i Borut Pahor prije šest godina.

- Arbitraža više nema smisla. Moramo ići na Međunarodni sud pravde ili Međunarodni sud za pravo mora. Slovenija je učinila arbitražu pravno, politički i moralno neprihvatljivom – rekao je Josipović.

On je i prije šest godina u Saboru, kao zastupnik SDP-a, glasovao protiv sporazuma smatrajući da je pod ucjenom i pritiskom Slovenija izborila da u sporazum uđe riječ "junction"(spoj, op.a) koji im jamči izlazak na otvoreno more.

Josipović micanje slovenskog sudca Jerneja Sekoleca ne smatra dovoljnim da bi se arbitraža nastavila i smatra da time Slovenci samo žele popraviti štetu.

- To je žrtvovanje pijuna za kraljicu – zaključio je Josipović.

Zastupnik Josipovićeve stranke Josip Kregar zatražio je od predsjednika Sabora Josipa Leke sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, a od Vlade detaljno izvješće o arbitražnom postupku.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • kokaza5 23.07.2015.

    U potpunosti se slažem !!

  • 23.07.2015.

    Josipovicu, ovaj put se slazem s tobom i svim izgovorenim 100%, nadam se da ce i vladajuci postupiti tako, pamet u glavu.

  • tonkica344 23.07.2015.

    Hoćemo mi čuti vjerodostojne riječi stručnjaka ili samo promidžbu nazovimo političara??

Komentiraj...
Vidi sve komentare