To je to što me zanima!

Arbitražni sud UN-a Vrdoljaku: Prestanite odavati informacije

Vodstvo suda neprihvatljivim smatra da se Vlada i MOL svađaju je li zabranjeno prodavati ili ne dionice u Ini i na taj način otkrivaju tajni sadržaj arbitraže
Vidi originalni članak

Arbitražni sud UN-a u Ženevi poslao je u Ministarstvo gospodarstva dopis u kojem im izričito zabranjuje da se otkrivaju detalji spora Vlade i mađarskog MOL-a oko Ine. Infromacija nam je neslužbeno potvrđena u ministarstvu Ivana Vrdoljaka.

- Nisu zadovoljni otkrivanjem tijeka spora i njihovih odluka u javnosti - kaže naš izvor. Vodstvo suda neprihvatljivim smatra da se Vlada i MOL svađaju je li zabranjeno prodavati ili ne dionice u Ini i na taj način otkrivaju sadržaj arbitraže koji mora biti tajan.

Pretpostavlja se da je isti dopis poslan i mađarskom MOL-u. Prvo je objavljeno da je sud zabranio prodaju dionica Ine i Vladi i MOL-u. MOL je zatim reagirao kazavši da oni mogu prema odluci suda raspolagati dionicama i prodati ih kome žele. S hrvatske strane je onda procurilo da Vladi nije ograničeno raspolaganje dionicama - ali jeste MOL-u.

Informacija o prodaji je važna jer MOL pregovara o prodaji svojih 49 posto dionica, najvjerojatnije ruskim kompanijama. Hrvatska također traži kupca ili će pokušati otkupiti udio od MOL-a. Arbitraža u Ženevi se vodi jer Hrvatska želi poništiti upravljačka prava koja ima MOL i za koje smatra da su dobivena korupcijom bivšeg premijera Ive Sanadera.


Idi na 24sata

Komentari 28

  • 29.08.2014.

    Naši ministri, predsjednik vlade, a i predsjednik države, a pogotovo gradonačelnik Zagreba su previše u medijima, svakodnevno daju izjave o svemu, umjesto da to vrijeme utroše pametnije na rješavanje problema u ovoj državi i gradu. Ne postoji nijedna država na svijetu u kojoj se političari svakodnevno toliko eksponiraju i dobivaju minutažu.

  • Corleone Michael 29.08.2014.

    Pa čime će čovjek tada hraniti vlastiti ego?

  • colonelo 29.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare