To je to što me zanima!

Assange piše autobiografiju, potpisao ugovor od 8 mil. kuna

Assange kaže kako će mu novac koji će dobiti za autobiografiju pomoći u obrani od optužbi dviju žena iz Švedske, koje ga optužuju za seksualno zlostavljanje
Vidi originalni članak

Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange izjavio je za britanski Sunday Times kako je potpisao ugovor za pisanje svoje autobiografije, vrijedne oko osam milijuna kuna. Kaže kako će mu novac pomoći u obrani od optužbi dviju žena iz Švedske, koje ga optužuju za seksualno zlostavljanje. 

- Ne želim pisati tu knjigu, ali ću morati. Do sada sam potrošio oko 1,6 milijuna kuna na sudske troškove u tom slučaju, a trebam nastaviti braniti sebe i WikiLeaks - rekao je Assange.  Dodaje kako je potpisao ugovor s američkim izdavačem Alferdom A. Knopfom, koji bu mu trebao platiti  4,3 milijuna kuna, te s izdavačkom kućom Canongate iz Velike Britanije, koja bi mu trebala platiti 2,7 milijuna kuna. Očekuje se kako će vrijednost njegove autobiografije nakon izdavanja porasti za još desetak milijuna kuna. Stranica WikiLeaks je objavila tisuće tajnih američkih diplomatskih dokumenata. Assangea su u Velikoj Britaniji pritvorili zbog optužbi za seksualno nasilje u Švedskoj, a kasnije su ga pustili uz jamčevinu, piše ABC.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mrsax01 08.01.2011.

    ulovi jackpot za siću-vrijedi pokušati na www.lotosistem.com,prijavi se i pročitaj što drugi misle o tome!

  • pitur 29.12.2010.

    Ma sve je ovo teze njesra,opet se sve vrti oko soldi!!

  • frane_1 27.12.2010.

    prodajem stan u Zagrebu, kneza Višeslava 19, 38m2, 1800 eura po m2 .. mob 099 756 7514

Komentiraj...
Vidi sve komentare