To je to što me zanima!

Astronautkinja Zagrepčanima: Gore je najbolje jesti štapićima

Umirovljena astronautkinja Marsha Ivins (64) u petak navečer Zagrepčanima je u Tehničkom muzeju otkrila sve o životu na svemirskoj postaji gdje je bila pet puta
Vidi originalni članak

Svježa hrana bila nam je pravi luksuz, svi začini su bili tekući, a najbolje je jesti štapićima, ispričala je u petak Zagrepčanima Marsha Ivins (64), umirovljena američka astronautkinja. 

Na njezinom predavanju u Tehničkom muzeju opisala je sve svoje doživljaje iz boravka na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Ondje je letjela pet puta i u njoj provela 55 dana. Prije no što je u ponedjeljak došla u Hrvatsku, zamolila je svog kolegu Terry Virtesa da iz svemira fotografira Lijepu našu po danu i noći. Oko 120 ljudi u publici s oduševljenjem su slušali kako se astronauti peru, jedu i rade. 

- Svaki dan smo morali vježbati najmanje dva sata. Bez gravitacije, tijelo se opusti, no vi morate ostati spremni za povratak na Zemlju - kazala je Marsha. 

Kad ne rade, astronauti mogu čitati knjige, gledati TV, svirati ili jednostavno izvoditi akrobacije u zraku. 

U subotu će svoje doživljaje ispričati Osječanima

Osim u Zagrebu, astronautkinja je održala predavanja u školama u Korenici, Rijeci, u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan, u Prvoj varaždinskoj gimnaziji te u Međunarodnoj američkoj školi u Zagrebu. Svoje zadnje predavanje održat će u subotu u 16.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Inače, Marsha je jedna od tek 50-ak žena koje su, od 1963. godine do danas, sudjelovale u svemirskim misijama. U mirovinu je otišla 2010. i od tad putuje svijetom i prepričava svoja iskustva.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • lionjumps 16.05.2015.

    a fukanje?Jel pricala o tome...

  • Bjelovar_1 16.05.2015.

    jel s koestlinovim štapićima? :))

  • PavoKalem 16.05.2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=AvI-58300QU

Komentiraj...
Vidi sve komentare