To je to što me zanima!

Atrakcija: Neposlušne koke u Valbandonu spavaju na drvetu

Mještani Valbandona kraj Pule nagađaju što je njihove koke natjeralo na stabla umjesto u kokošinjac, a stručnjaci kažu da one i ne vole spavati na ravnome
Vidi originalni članak

Nisam mogla vjerovati. Prijateljica i ja smo navečer šetale te čule kako nešto šušti na granama. Prvo smo mislile da su sove, a kad ono kokoške koje su počele glasno kokodakati i mahati krilima. Njih desetak nagomilalo se na dva stabla i spavaju na visini od oko četiri metra šćućurene jedna uz drugu, rekla nam je Doris D. (16) iz Valbandona kraj Pule. Umjesto u kokošinjcu, tamošnje kokoši žele spavati na stablima. Mještani ne znaju zašto se kokoši penju na stabla umjesto da spavaju u kokošinjcu koji se nalazi ispod njih.

- Ne znam čije su, ali se nadam da ih nitko neće dirati. Vidi se da vole spavati visoko na drveću. Možda su dresirane - našalio se mještanin kojem su simpatične.

Stručnjaci  ne vjeruju da su dresirane nego je najvjerojatnije riječ o nagonu. Kao i ostale ptice, i kokoši vole spavati visoko iznad zemlje jer se tako osjećaju sigurnije. Ne vole spavati na ravnom nego se vole nogama držati za grane ili nešto slično.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • dexxa86 31.01.2012.

    elio je car!!

  • zarez 31.01.2012.

    nista cudno nisam to prvi put vidio .....moje spavaju na drvetu ima godinu dana otkako je stala izgorila....cak imaju dobar feeling kada orao napada u tren ga izbjegnu..uostalom prave koke ...cak mi snesu jaja na kojima leze pa ja svako malo 10-12 pilica...:) trenutno ih imam 40......a za uskrs penezi se broje kada ljudi kupuju jaja .. VELIKI POZDRAV IZ SIROKOG BRIJEGA....PS NEMOJTE ULAZIT U EU SVE CETE IZGUBIT OD MORA SLAVONIJE ....OPET CE SOVIĆI RADITI KAO 90IH.... :)

  • bankina 30.01.2012.

    Dijana Marić,Tina Legin ,,,,,,,,,,,,,,Ostavite se ćorava posla i uhvatite se za Motku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare