To je to što me zanima!

Atrakcija: Papiga Ferucio ide sa svojim vlasnicima i u šoping

On je puno više od ljubimca, pravi je član obitelji. Mene zove tata, a suprugu mama, kaže Mladen Bilić (45) iz Štinjana. Njegova papiga ara Ferucio stara je tri godine
Vidi originalni članak

Mladen Bilić (45) iz Štinjana sa svojom papigom arom imena Ferucio stalno odlazi u kupnju u Pulu. Ferucio posjećuje i nogometne utakmice u Puli i žestoko navija, a ne smeta mu ni buka navijača, na nju se s vremenom naviknuo.

- Ima tri godine i zna dvadesetak riječi, ali vrlo brzo uči te će mu se broj riječi povećati s vremenom. Nabavio sam ga prije desetak mjeseci i od tada se ne odvajamo - rekao je Mladen Bilić, kojeg smo s Ferucijem zatekli u kupnji odjeće. Papiga je mirno stajala vlasniku na ramenu dok je kupovao što mu treba.

Najopušteniji kad smo kod kuće, tamo nam stalno upada u riječ dok govorimo

- On je velika atrakcija gdje god se pojavimo i voli biti u centru pažnje. Svi ga gledaju i dive se. Suprugu i mene zove mama i tata, a najviše voli kad smo oboje uz njega. Priča i u javnosti, ali je najopušteniji kad smo kod kuće, tamo nam stalno upada u riječ dok govorimo - smije se Bilić.

Ferucio se od svojeg vlasnika ne odvaja ni za ručkom.

- Uvijek je s nama za stolom. Stoji mi na ramenu i tako jede. Obožava jesti špagete, pizzu, palačinke, istarske fuže, voli voće i stvarno je dobar i poslušan. On je puno više od ljubimca, pravi je član obitelji - rekao je ponosni vlasnik.

Ferucio je velik šezdesetak centimetara, a promjer krila mu je oko 80 cm. Bilić ga je, kaže, nabavio u Sloveniji, a takva ptica košta oko 2000 eura. Are žive više od 100 godina pa Ferucio ima puno vremena da proširi rječnik.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Tupan_1 27.05.2014.

    nešto slično imao sam i ja samo ponekad znala je odletjeti .......... a ja se penji po drveću amo tamo ...... no lijepa vijest

  • ping-pong 27.05.2014.

    Sve je to lijepo, a šta kad im se p......ere po leđima usred grada ili dućana?

  • macakani1403 27.05.2014.

    Da je clanak bio malo duzi citali bi kako pere ves I usisava po kuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare