To je to što me zanima!

Audije koje Vlada ne koristi uzet će Ministarstvo obrane

Audije A6 koje je Vlade kupila za ministre, ali ih nisu vozili zbog pritiska javnosti, predani su Ravnateljstvu policije. Dio njih sada će koristiti i Ministarstvo obrane
Vidi originalni članak

Ministar obrane Ante Kotromanović za svoje ministarstvo uzet će tri od jedanaest Audija A6 koje je Vlada kupila na leasing, ali ih ne koristi. Audiji će državu koštati 5,6 milijuna kuna u sljedećih pet godina. 

 - Mislim da je pametnije da uzmemo ove nego da kupujemo nove. Inicirao sam taj postupak jer je to jeftinije za državu. Bolje je da dobijemo ta vozila koja se ne koriste - smatra Kotromanović. 

Kazao je kako im u posjet svake godine dolazi velik broj štićenih osoba. 

- Dolazi nam mađarski ministar obrane, slovački ministar, iz Azerbajdžana i Poljske. Moramo imati vozila za takve ljude, a ovo su sada jeftinija vozila, nego da kupujemo nove - rekao je Kotromanović. 

Audije A6 3.0 je Vlada, nakon reakcije javnosti da je previše rastrošna, stavila na raspolaganje Ravnateljstvu policije. Vlada je kasnije donijela odluka da tu klasu službenih automobila mogu imati samo predsjednik Vlade i predsjednik države, ali ne i ministri. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • maracmarac 05.01.2015.

    pa nece valjda fordove vozit,zna se sta je Audi A6

  • maracmarac 05.01.2015.

    3,0 V6 vozimo samo mi budzovani

  • milky 03.01.2015.

    kad bi bar malo mislili na nas, evo prodajte ih i vidite koliko je bolesne djece koja trebaju imati posebni automobil za prijevoz doktorima, kupite ih, ili platite osobne asistentice djeci kojima su tokiko potrebne

Komentiraj...
Vidi sve komentare