To je to što me zanima!

Australija: Izbori tijesni, ali krokodil zna pobjednika

Po uzoru na hobotnicu Paula, Australci imaju krokodila Dirty Harryja koji zna da će aktualna premijerka Julia Gillard pobijediti na izborima...
Vidi originalni članak

Krokodil Dirty Harry, koji je pogodio pobjednika SP-a u nogometu, prognozirao je da će premijerka Julia Gillard biti ponovno izabrana na subotnjim parlamentarnim izborima u Australiji. Dirty Harry odlučio se za kokoš koja je visila ispod karikature sadašnje premijerke u četvrtak u svom staništu u Darwinu. Posljednje predizborne ankete daju laganu prednost laburistima i aktualnoj premijerki Juliji Gillard. Ipak, ankete, također, pokazuju kako joj je za vrijeme predizborne kampanje pala popularnost kao i njezinom rivalu konzervativcu Tonyju Abbotu. Autralija je dobila prvu premijerku u povijesti prije dva mjeseca. Julia Gillard (48) postala je premijerka nakon što je laburistička stranka zbog pada popularnosti smijenila dosadašnjeg premijera i čelnika laburista Kevina Rudda. Analitičari predviđaju kako bi izbori mogli biti nalik onima iz 1961. godine. Tada je samo jedan glas odlučio tko će vladati. Krokodil je sličnom taktikom prognozirao da će Španjolska pobijediti Nizozemsku. Ipak, nije se proslavio kao hobotnica Paul koja je pogodila pobjednika plus ishod sedam drugih utakmica. 

GILLARD I ABBOT SLAŽU SE U JEDNOM - NE GAY BRAKOVIMA
U predizbornoj kampanji pojavilo se pitanje homoseksualnog braka. Gillard je ateistica koja živi s partnerom i katolik Tony Abbott oboje vjeruju samo u brak između muškarca i žene. Gillard vjeruje kako 'brak ima poseban status u našoj kulturi' te 'poštuje katoličku zemlju'. Abbot je rekao kako se nada kako će 'uvijek naći u srcu da tretira te ljude onako kako ih se treba tretirati - s poštovanjem'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MajstorFantaz 20.08.2010.

    A kod nas su majmuni na vlasti, mislim da i to zaslužuje članak...

  • 20.08.2010.

    kod nas nema potrebe za zivotinjskim nostradamusom,uvijek isti,isti lopovi na vlasti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare