To je to što me zanima!

Australija je izdala upozorenje: 'Pazite ako putujete u Rusiju...'

U službenom putnom upozorenju australske vlade u nedjelju je navedeno kako bi građani zapadnih zemalja mogli biti na meti moguće odmazde te su pozvani oni koji putuju u Rusiju "na pojačani stupanj opreza"
Vidi originalni članak

Australci koji putuju u Rusiju upozoreni su u nedjelju na moguće probleme koje bi mogli imati u toj zemlji zbog naraslih tenzija između dviju zemalja koje su zadnjih dana zaoštrile odnose obostranim protjerivanjem diplomata.  

NJEMAČKI ŠEF DIPLOMACIJE: 'Rusija nam treba kao partner, iako je izgubljeno povjerenje...'

U službenom putnom upozorenju australske vlade u nedjelju je navedeno kako bi građani zapadnih zemalja mogli biti na meti moguće odmazde te su pozvani oni koji putuju u Rusiju "na pojačani stupanj opreza". 

"Zahvaljujući naraslim političkim napetostima trebate biti svjesni mogućeg protuzapadnog raspoloženja ili ponašanja", stoji u putnom savjetu australske vlade.

TROVANJE ŠPIJUNA Rusija je u petak protjerala 59 diplomata iz čak 23 države

U njemu se također navodi kako vlada ne raspolaže nikakvim informacijama o otežanom putovanju Australaca u Rusiju, no da ljudi moraju pobliže pratiti sigurnosnu i političku situaciju i pratiti putna upozorenja vlade.

"Ostanite oprezni, izbjegavajte bilo kakve prosvjede ili demonstracije te izbjegavajte javno komentirati političke događaje", stoji u upozorenju.

ODGOVOR RUSIJE RH diplomatkinju proglasili nepoželjnom osobom u Moskvi

Australija je protjerala dvoje diplomata, koje je ministrica vanjskih poslova Julie Bishop optužila za špijuniranje, u znak solidarnosti s Britanijom zbog nedavnog napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju.

U znak odmazde Moskva je protjerala dvoje australskih diplomata iz Moskve. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Velečasni 1 02.04.2018.

    Commonweath. Englezi.Kraljica. Englezi su jedna od najkrvoločnijih nacija i bili su vrlo okrutni kolonizatori a držali su pola svijeta. Belgijanci sa onim njihovim famoznim kraljem su ostali zauvijek zapamćeni u Africi i šire. Nizozemska...zemlja kurvi i pirata, dok su muški gusarili morima, njihove žene su doma preživljavale prostitucijom a i oni su imali kolonije.

  • Fahri Musliu Junior 01.04.2018.

    24 sata su postali portal rusofila, jugokomunista i srbofila! Pogledajte najezdu istih na komentare! Zajedničko im je pljuvanje po omraženom zapadu po zadatku, iako svi oni idu baš u taj zapad u potrazi za poslom i boljim životima a nitko od njih ne bi išao da živi i radi u Rusiju,,,koja ironija jbt!

  • Fahri Musliu Junior 01.04.2018.

    Pazite se ruskih terorista!

Komentiraj...
Vidi sve komentare