To je to što me zanima!

Austrija: Bandić na hodočašću u marijanskom svetištu

Zajedno s brojnim vjernicima, Bandić je u subotu navečer sudjelovao u kilometarskoj procesiji kroz mjesto s upaljenim svijećama i kipom Majke Božje koja je započela kod Bazilike Mariazell
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Mariazell u Austriji gdje, na poziv željezanskog biskupa Egidija Živkovića, tijekom subote i nedjelje sudjeluje na tradicionalnom godišnjem hodočašću Gradišćanskih Hrvata Austrije, Slovačke i Mađarske u najpoznatije austrijsko marijansko svetište.

Zajedno s brojnim vjernicima, Bandić je u subotu navečer sudjelovao u kilometarskoj procesiji kroz mjesto s upaljenim svijećama i kipom Majke Božje koja je započela kod Bazilike Mariazell, a u nedjelju ujutro prisustvovao je svetoj misi koju je predvodio željezanski biskup Živković, priopćeno je iz Grada Zagreba.

U okviru misnog slavlja, biskup Egidije Živković uručio je gradonačelniku Bandiću najviše biskupijsko priznanje - orden za osobe koje podupiru kulturni, humanitarni i vjerski život Željezanske biskupije i Gradišćanskih Hrvata, kopiju kipa Gospe od Mariazella te hodočasnički štap.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • pčela 27.08.2019.

    Kako je to moguće?Srp i čekić u džepu,za reverom značka petokraka a u ruci svijeća?

  • kažemja 26.08.2019.

    Ono kad stara olinjala komunjara počne lizati oltare !Degutantno!

  • intellectus 26.08.2019.

    1 Dio .....Hrvatska danas i sutra. Danas, da ju u kratko opišem. Nezrelo, problemima i frufrustracijama opterećeno biračko tijelo. Puk tih i "discipliniran", odradi ", svoje iz obveza SUVERENA, jadno i formalno i dobije ono što je izabrao/ ZASLUŽIO. Ponaša se kao zombi, bez ikakvih ljudskih kvaliteta (u većini ne) pa ako i nešto učini, onda je to samo da se "pokaže". Da, htio sam nešto napisati o zločinačkoj politici, o zločinačkim udrugama, istim takvim medijima, ali stadoh, na NAMA samim. Da samo malo usporedim, imao sam sreću i poziv prijatelja iz Švicarske, "revanš" za gostoprimstno u našoj prelijepoj Dalmaciji (posebno sinjska Alka) koja ih je oduševila i ponukala da i oni nama (mojoj ljepšoj polovici i meni) nešto pokažu i doživih predivan kraj tjedna u posebnom *švicarskom okruženju*, naučih što je "HOSENLUPF"što je "grüezi „, ali i puno toga još, vidjeh kako se i taj švicarski puk ponaša, cijeni i voli SVOJU tradiciju. Zamislite u jednom malom gradiću Zug-u se skupilo skoro (neke medijske informacije) više od pola milijuna ljudi, domaćih, ali i nas turista. Nismo vidjeli niti jednog policajca, niti nas je netko ograničavao dapače, puno njih je nama pričalo o prelijepoj Hrvatskoj i divnim Hrvatima. Uh i sada se naježim kada pustim film doživljaja krajem tjedna. Ah, taj "Hosenlupf" to je neki tradicionalni način hrvanja u/ na piljevini, ali ono najbitnije, što me je oduševilo je da na kraju pobjednik očisti leđa od pilotine/ piljevine svom protivniku .

Komentiraj...
Vidi sve komentare