To je to što me zanima!

Austrija ustupila Hrvatskoj postupak protiv Ive Sanadera

Austrijanci su zaključili da je najbolje da se slučaj vodi tamo gdje je djelo počinjeno. Ako Sanadera oslobode optužbi, slučaj će završiti i za austrijsko pravosuđe
Vidi originalni članak

Austrijsko pravosuđe ustupilo je Hrvatskoj postupak zbog pranja novca protiv Ive Sanadera. Odluku su donijeli nakon što je hrvatsko pravosuđe prihvatilo zahtjev državnog odvjetništva za istraživanje gospodarskog kriminala i korupcije u Beču, javlja HRT

U prosincu 2010. banka iz Tirola prijavila je moguće pranje novca nakon što je utvrđeno da je na računu Ive Sanadera ili nekog člana njegove obitelji iznos od 1,3 milijuna eura. Obrana bivšeg premijera tvrdila je da je on taj novac zaradio prije političke karijere. Sanader također negira da je umiješan u aferu vezanu za Hypo Alpa Adria banku. 

Austrijanci su zaključili da je najbolje da se slučaj vodi u Hrvatskoj gdje je djelo i počinjeno. Ako Hrvatska Sanadera oslobodi optužbi slučaj će završiti i za austrijsko pravosuđe. 


Idi na 24sata

Komentari 18

  • čamil 16.05.2012.

    Ja bih ovog smrada, ustupio Austrijancima.

  • CptNemo 16.05.2012.

    Daj mi reci kako je "prije političke karijere" uspio zaraditi 1.3 milje EU, kad i vrapci na grani znaju da je pobjego iz Austrije s dugom od 700.000 Schillinga? Nisam znao da je blatantno laganje jedno od oruđa kojim se smiju koristiti ti odvjetnički paraziti..

  • PMF 087 15.05.2012.

    Sad je najeeebo.. Kog naše pravosuđe uhvati, jadna mu majka.. osim ako ima novaca da potplate..

Komentiraj...
Vidi sve komentare