To je to što me zanima!

Austrijanku držali na farmi kao roba punih 40 godina

Martina Miok ropkinja je postala sa 15 godina, a nikada nije naučila pisati ni čitati. Ima i poteškoća u razvoju. Radila je za mjesečnu plaću od 8 kuna
Vidi originalni članak

Više od 40 godina Martina Miok (55) bila je zatočena na udaljenoj farmi u austrijskim Alpama u Štajerskoj, gdje je radila kao ropkinja. Zadnjih nekoliko godina jela je samo kruh i marmeladu. Zatočili su je sa 15 godina, nikada nije naučila pisati ni čitati, a ima i poteškoća u razvoju. Kaže da je situacija bila donekle dobra dok je bio živ vlasnik farme. Davali su joj tri obroka na dan, odjeću i obuću, a tu i tamo dopustili bi joj da gleda televiziju. No poslije njegove smrti, 2004., ostala je na brigu njegovoj okrutnoj udovici.
- Čupala bi me za kosu, a o televiziji sam mogla samo sanjati. Pokojni gazda bio je puno bolji - ispričala je Martina za Daily Mail. Rijetkim posjetiocima na farmi vlasnici su ispričali kako Martina kod njih radi kao sluškinja, za plaću, naravno, no nisu spomenuli kako joj je plaća u prosjeku oko 8 kuna na mjesec. Nitko nije ništa posumnjao dok Martina nije počela gubiti na težini. Tada je jedan od dobavljača hrane obavijestio policiju kako mu se čini da nešto nije u redu. Nakon slučaja Natasche Kampusch i Josefa Fritzla ovo je treći slučaj koji je u kratko vrijeme šokirao Austriju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • loly0 25.01.2009.

    nemojte mi samo reci da ocdje kod nas na balkanu nema takvih stvari! ima ali jos gorih sta smo mi bolji od njih, a ovo se moglo desiti bilo gdje.jadna zena.

  • cigo 16.01.2009.

    ...i Hitler je rodjen u Austriji. Valjda je u drzavama na velikim visinama prorijedjen zrak, pa stoga je i manje kisika, bitnog za zdrav rad mozga. Sta drugo !?... Zato, okrutnoj robovlasnici treba dat kisika, a ako se ne popravi, tj. pokaje, isprica javno i narodu i zrtvi, ...onda joj treba pizdu razdrapit.

  • Ivan_ST 16.01.2009.

    jaki ste sada imate razlog da ne idemo u EU? Hahaha.... Jeli Sanader i za ovo kriv?

Komentiraj...
Vidi sve komentare