To je to što me zanima!

Austrijski prometni klub: Hrvatske ceste najopasnije

Austrijski prometni klub (VCO) objašnjava da je u Hrvatskoj čak 150 poginulih na milijun sudionika u prometu. Iza RH je Poljska, a nakon nje Bugarska
Vidi originalni članak

Austrijski prometni klub (VCO) kaže da su ceste u Hrvatskoj najopasnije u Europi, piše  Croatian Times  koji se poziva na istraživanje Austrijske motozajednice (ARBO). VCO kaže da je na milijun sudionika u prometu u Hrvatskoj 150 poginulih. Iza Hrvatske je Poljska s 143, a zatim Bugarska s 139 poginulih na milijun ljudi. Austrija je u sredini, a najsigurnije su ceste, prema VCO-u u Nizozemskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Švicarskoj. Prema podacima MUP-a u prva četiri mjeseca ove godine na cestama u Hrvatskoj je poginulo 124 ljudi, a 726 ih je teško ozlijeđeno. Prema podacima MUP-a, 2008. su na hrvatskim cestama smrtno stradala 64 strana državljana, 267 ih je teško, a 938 lakše ozlijeđeno. Po broju ozlijeđenih na cestama VCO je na prvo mjesto svrstao Sloveniju. Iza nje su Austrija, Belgija, Njemačka i Hrvatska. Najmanje ozlijeđenih je u Danskoj - 757 na milijun ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • GrofOS 26.06.2010.

    nije cesta kriva što kreteni misle da znaju voziti ako su vec dobili vozacku !!!!!! cesta nije kriva što auti idu po njoj nego vozaci koji su u vozilu !!

  • Cooleech 26.06.2010.

    \"VCO kaže da je na milijun sudionika u prometu u Hrvatskoj 150 poginulih.\" pa \"Najmanje ozlijeđenih je u Danskoj - 757 na milijun ljudi.\" i sad su naše ceste najopasnije. Dobra neka matematika.

  • Curious 26.06.2010.

    Nisu ceste opasne već budale što nagaze na gas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare