To je to što me zanima!

Autom naletio na bicikliste i ubio ih: 'Možda je terorizam'

Turisti - iz SAD-a, Švicarske i Nizozemske - ubijeni su u nedjelju, rekle su vlasti. Još troje - iz Švicarske, Nizozemske i Francuske - ozlijeđeno je, a jedan od njih ima ubodnu ranu...
Vidi originalni članak

Na četvoricu stranih biciklista u Tadžikistanu naletio je automobil i postoji mogućnost da je riječ o terorističkom činu, rekao je tadžikistanski ministar unutarnjih poslova u ponedjeljak.  

Turisti - iz SAD-a, Švicarske i Nizozemske - ubijeni su u nedjelju, rekle su vlasti. Još troje - iz Švicarske, Nizozemske i Francuske - ozlijeđeno je, a jedan od njih ima ubodnu ranu.

Sigurnosne snage u potrazi za osumnjičenima ubili su četvoricu, među ostalim i jednog koji se opirao uhićenju, a uhitili petoga, rekao je ministar.

"Istražujemo sve verzije - da je riječ o nesreći, pljački ... uključujući i teroristički čin", rekao je na konferenciji za novinare ministar Ramazon Rahimzoda.

Među četvoricom osumnjičenih koji su ubijeni je i vlasnik automobila za koji policija misli da je naletio na bicikliste dok su vozili kroz ruralno područje oko 90 kilometara jugoistočno od prijestolnice Dušanbea.

Režim tadžikistanskog predsjednika Imomalija Rahmona borio se protiv islamističke gerile u građanskom ratu 1992-1997.  koji je uzeo desetke tisuća života.

Američko veleposlanstvo nije navelo imena žrtava, ali je naznačilo kako razmatraju mogućnost da je posrijedi namjerni napad.

"Snažno osuđujemo okrutnost napadača koji ni na koji način ne predstavljaju ljubaznost i gostoljubivost tadžičkog naroda", objavila je američka ambasada u priopćenju.  

Idi na 24sata

Komentari 8

  • thedarkside 30.07.2018.

    Bio sam na natjecanju iz zemljopisa u 8.razredu i stvarno jako dobro poznajem drzave i glavne gradove..al za ovu nisam cuo.

  • Jole41 30.07.2018.

    Đe taj Tadžikistan u phicki materinoj sad ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare