To je to što me zanima!

Automobilom na 'zebri' udario i usmrtio 73-godišnjeg pješaka

Iz policije su ovom prilikom savjetovali sve sudionike u prometu da posebnu pozornost usmjere na opreznije kretanje prometom u razdobljima kada je vidna percepcija najzahtjevnija - u sumrak i u svitanje
Vidi originalni članak

Zbog teških ozljeda u vinkovačkoj bolnici umro je 73-godišnjak na kojega je u srijedu predvečer, dok je kao pješak cestu u Otoku prelazio na obilježenom pješačkom prijelazu, automobilom naletio 65-godišnji vozač.

Vukovarsko-srijemska policija u četvrtak je priopćila kako se nesreća dogodila oko 18 sati, kada se vozač automobilom vinkovačkih registracija raskrižju nije približavao sigurnosnom brzinom, zbog čega je udario u pješaka koji je prelazio cestu.

MOTOCIKLIST JE U BOLNICI Tučepi: Sudarili se motocikl i auto, cesta zatvorena za promet

Od zadobivenih ozljeda 73-godišnjak je umro u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Protiv 65-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Opreznije kretanje u sumrak i u svitanje

Iz policije su ovom prilikom savjetovali sve sudionike u prometu da posebnu pozornost usmjere na opreznije kretanje prometom u razdobljima kada je vidna percepcija najzahtjevnija - u sumrak i u svitanje.

NESREĆA KOD BRITANCA Taksist udario curicu i mamu na pločniku: 'Kad sam vidio dijete na autu prestao sam disati'

Tada se, ističu, preklapa prirodna svjetlost i ulična rasvjeta, pa je obrise elemenata u prostoru teže pravovremeno zamijetiti, a posebice pješake, zbog čega se preporuča kretanje smanjenom brzinom.

PROMET USPOREN Teška nesreća u Zagrebu: Poginuo muškarac na mopedu, zabio se u rasvjetni stup

"Vozači moraju biti svjesni kako je oku potrebno određeno vrijeme prilagodbe pri izmjeni različito osvjetljenih dijelova prometnica, čega pješaci također nisu svjesni i ugroženi su, bez obzira na sveprisutnu modernu prometnu signalizaciju", poručuju u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kaius 20.10.2022.

    ja kad pješačim znam da da je vozilo mnogooo teže i jače od mene.i da ću mnogo lakše ja stat nego netko stat sa vozilom i možda za par sekundi što sačekam ostat čitav i zdrav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare