To je to što me zanima!

Avenati mora platiti 100.000 kuna za uzdržavanje Cesarea

Dječak je prvo bio s majkom Ninom Kuluz u Hrvatskoj, a nakon toga tri godine u BiH, kada ga je tražio i Interpol. Otac nije znao gdje je zadnje dvije godine dijete bilo
Vidi originalni članak

Alessandro Avenati mora platiti oko 100 tisuća kuna na ime uzdržavanja sina Cesarea (9) tijekom sedam godina od kada je protiv njegove volje dijete od godinu i pol dana odvedeno s kućne adrese u Italiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Dječak je prvo bio s majkom Ninom Kuluz u Hrvatskoj, a nakon toga tri godine u BiH, kada ga je tražio i Interpol. Otac nije znao gdje je zadnje dvije godine dijete bilo, a u to vrijeme je više puta neuspješno pokušavana predaja dječaka ocu po pravomoćnoj presudi.

MINISTARSTVO ODUSTALO 'Lex Cesare' ipak neće postati dio pravilnika o ovrhama djece

Presudom Općinskog suda u Splitu ocu je naloženo da za svaki mjesec od kada sin nije bio s njim plati 1000 kuna, plus kamate. Pritom nije igrala ulogu ni činjenica da je na istom sudu proveden postupak zbog međunarodne otmice djeteta prema kojem je utvrđeno da je dječak protupravno odveden od oca i naložen je njegov povratak u državu rođenja, što se ostvarilo tek šest godina poslije.

NAŠAO I PRIJATELJE Cesareov novi život: Krenuo je u školu, a majku viđa svaki dan

Radi se o razdoblju od travnja 2011. godine do lipnja 2018. godine za kada je sud prihvatio tužbeni zahtjev s tim da je odredio četiri puta manji iznos uzdržavanja od traženih 4000 kuna mjesečno. Postupak je pokrenut tužbom podnijetom po dolasku u Hrvatsku kojom se u ime maloljetnog Cesarea Avenatija tražilo mjesečno uzdržavanje. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Lala1808 21.02.2019.

    sudstvo u ovoj državi treba ukinuti jer će nam se cijeli svijet smijati-kome i kamo je čovjek morao slati novcu-interpolu pošto je dijete bilo oteto - biti će sa talijanima kao i sa horvatinčićem

  • max2017 21.02.2019.

    Od-do je bio s otmičarkom a on sada mora platiti za to ??!......Sudac se napil tinte ?

  • IvicaStimac 21.02.2019.

    Hm, a dali majka sad plaća alimentaciju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare