To je to što me zanima!

Avion je ostao bez goriva jer su svi tražili izgubljene videoigre?

Zrakoplov koji se u utorak srušio u Kolumbiji i u kojem je, između ostalih poginula gotovo cijela brazilska nogometna momčad Chapecoense, kasnio je u polijetanju jer je posada tražila video igre...
Vidi originalni članak

Zrakoplov koji se u utorak srušio u Kolumbiji i u kojem je, između ostalih poginula gotovo cijela brazilska nogometna momčad Chapecoense, kasnio je u polijetanju jer je posada tražila video igre koje je izgubio jedan od igrača, doznaje Daily Mail.

Zbog kašnjenja u polasku, avion se nije zaustavio u Cobiji, na granici Brazila i Bolivije, gdje ga je trebalo napuniti gorivom. Slijetanje nije bilo moguće jer aerodrom nije radio nakon ponoći.

Kad su se približili Medellinu, s ograničenom količinom goriva morali su čekati red za slijetanje, ali nisu ga dočekali jer je goriva nestalo prije nego su uspjeli sletjeti. Kapacitet rezervoara aviona bio je dovoljan za četiri sata leta, a putnici i posada u zraku su, prilikom rušenja, bili četiri sata i 20 minuta.

Zrakoplov je udario u planinu, a poginula je 71 osoba. Bolivija je zbog nesreće oduzela licencu venezuelanskoj kompaniji LaMia, u čijem je vlasništvu bio zrakoplov. No, direktor LaMie Gustavo Vargas za sve je okrivio pilota:

- Pilot je taj koji je donosio odluke. Nije pokušao napuniti avion gorivom u Bogoti. Mislio je da će ga imati dovoljno. 

Razlog kašnjenja kobnog leta otkrila je jedna WhatsApp poruka poslana u grupu u kojoj su igrači komunicirali. Igrač Demerson Costa, koji nije bio u avionu, otkrio je da su njegovi suigrači zbijali šale jer je jedan igrač zaboravio izvaditi svoje video igre iz prtljage pa je let kasnio jer ih se on pokušavao domoći.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Cipelcug 02.12.2016.

    Ne kontam zar aerodromske službe na vode računa o avionima.

  • biberrr 02.12.2016.

    Ostao na cesti bez goriva? Ljudska glupost je nemjerljiva.

  • lulaN 02.12.2016.

    neozbiljnost! Neka zanimanja jednostavno ne dozvoljavaju olako postupanje-opustanje!Je li tu tko s kim komunicirao?! Ovi kasne zbog gluposti a znaju da ovi rade do odredenog sata, ovi zatvore a znaju valjda da ovi kasne i da trebaju stic i valjda svi znaju kakav je avion u pitanju i koliko goriva ima

Komentiraj...
Vidi sve komentare