To je to što me zanima!

U padu aviona na mitingu devet mrtvih, najmanje 58 ozlijeđenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vojni avion P-51 Mustang srušio se u utrci s ostalim avionima. Svjedoci nesreće ističu kako je iskusni pilot heroj jer je spriječio još veću tragediju i smrt 300 ljudi
Vidi originalni članak

Najmanje devet ljudi je poginulo, a 58 je ozlijeđenih nakon što se vojni avion iz II. svjetskog rata srušio među publiku u Nevadi u SAD-u. Među poginulima je i pilot aviona. Zrakoplov se  srušio tijekom utrke s ostalim avionima, javlja Sky. Nakon nesreće su otkazali aeromiting, a za subotu su najavili komemoraciju za poginulog pilota, kojeg su identificirali kao Jimmyja Leewarda (74). 

Neki od okupljenih izvijestili su kako je pilot zapravo heroj, jer je napravio sve što je u njegovoj moći da izbjegne još veću tragediju. Uspio je izbjeći da avion padne na gomilu ljudi. Svjedoci kažu kako je spasio 300 ljudi.

- Zatvorila sam oči i zaključila da ću tog trenutka umrijeti. Doslovno sam se pripremala za trenutak udarca - rekla je Kim Fonda, žena koja je bila na mitingu. 

Lokalne vlasti su izvijestile kako je 15 ozlijeđenih u kritičnom stanju. Uzrok pada aviona je navodno mehanički kvar, a policija još istražuje slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • iluminat 17.09.2011.

    Zrakoplov star 70 godina, pilot 80. Treba li išta više komentirati?! Jedno od tog dvoga, ili oba, je uzrok nesreće. Prema tome, padaju vam u vodu ta opradvanja o kvalitetu i ispravnosti zrakoplova, kao i o spretnosti pilota. Nije mi jasno tko ga je pustio da uzleti. Taj je pravi krivac.

  • mesoterija_1 17.09.2011.

    glupi ameri SSDD

  • Cromagnon 17.09.2011.

    ovo im se svaki put događa

Komentiraj...
Vidi sve komentare