To je to što me zanima!

Avioni i akrobatske letjelice iz cijele Europe stižu u Varaždin

Na dvodnevnoj predstavi publika će moći uživati i u atraktivnim nastupima Krila Oluje. Građani će čak moći razgledati pilotsku kabinu MIG-a 21, te simulator letenja
Vidi originalni članak

Borbeni zrakoplovi, vojni helikopteri, akrobatske letjelice i leteći oldtimeri iz čak sedam zemalja u subotu će sletjeti u Varaždin. 
Croatian International Airshow Varaždin (CIAV) je međunarodna zrakoplovna manifestacija koja je uvrštena na listu svjetskih i europskih aeromitinga, a ujedno je i najveći aeromiting u Hrvatskoj. Na dvodnevnoj predstavi publika će moći uživati i u atraktivnim nastupima Krila Oluje. Građani će čak moći razgledati pilotsku kabinu MIG-a 21, te simulator letenja koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenog aviona MIG-21. 

Nebo iznad Varaždina oblijetat će MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2 iz Slovenije, helikopteri  Ministarstva unutarnjih poslova - Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135...

Posjetitelji će moći vidjeti i atraktivnog oldtimera, zrakoplova sovjetske proizvodnje - Jakovljev JAK -11, koji će doletjeti iz Italije. 

Atmosferu će upotpuniti i baloni na topli zrak koji će također prelijetati varaždinsko nebo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sokodvisanja07 22.07.2016.

    Oticu pogledati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare