To je to što me zanima!

Djeca ne idu u školu jer jamu ne mogu riješiti čak tri godine

Dosta im je: Dvorana u školi u Babinoj Gredi gradi se tri godine. Čeka se treći izvođač. Roditelji su ogorčeni. Sastali su se s ministrom Barišićem. U petak će prosvjedovati
Vidi originalni članak

U petak prosvjedujemo ispred škole. Takve prosvjede imat ćemo svaki tjedan dok se na gradilištu ne počne nešto raditi, rekla je Lucija Nedić, predsjednica Vijeća roditelja.     

Oni u srijedu nisu poslali svoju djecu, njih čak 320, u škole koje su 20 kilometara dalje od Osnovne škole “Mijata Stojanovića” u Babinoj Gredi u koju bi trebali ići.

Prije gotovo tri godine počeli su graditi veliku školsku dvoranu. Na natječaju su izabrali izvođača radova koji je brzo otišao u stečaj i radovi su stali nakon iskopane goleme jame tik uz školu. Dvije godine nitko se nije pojavljivao na gradilištu koje se urušavalo te narušilo temelje škole, koja je potom i počela pucati. U Ministarstvu u rujnu, sedam dana prije početka školske godine, zatvaraju školu, proglašavaju je opasnom za djecu te sve učenike šalju u dislocirane škole u Cerni i Županju.

- Ministar je tada svima nama rekao da će radovi na sanaciji iskopane jame početi u roku od 15 dana i da će djeca drugo polugodište ići u svoju školu. Od tog su obećanja prošla dva mjeseca, baš nikakvi radovi nisu započeli - rekla je Nedić. Sad se čeka raspisivanje novog natječaja.  

Ministar Pavo Barišić u srijedu navečer je došao u Babinu Gredu i sastao se s ogorčenim roditeljima.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Rekao je kako su roditeljima ponudili konkretne datume do kojih će riješiti sanacija objekta kako bi učenici sljedeće polugodište mogli ovdje nastaviti školovanje. Rekao je i da su predvidjeli sredstva u proračunu za iduću godinu kojima će početi radove. Do 21. prosinca će se sanirati objekt, rekao je Barišić. 

Podsjetimo, u kolovozu ove godine pred školom u Babinoj Gredi također se prosvjedovalo zbog školske dvorane koja se gradi već tri godine. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 19

  • igyy 02.11.2016.

    hrvatska je puna rupa pa sto onda , da niste imali rupe u sjećanju ne bi izabrali ovo sto sad imate , a vi djecu neka oru njive jer tko mari za nekakve babine grede !!!U hrvatskoj jedino postoji rasipan zagreb , na ustrb svih drugih

  • master152_ 02.11.2016.

    Da li je taj posao dobio famozni "FENIKS" izu Slavonskog Broda?

  • montello 02.11.2016.

    sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare