To je to što me zanima!

Bacala koštice u zemlju na balkonu pa izrasle lubenice

Primijetila sam da je nešto počelo rasti, a mama Doris je prepoznala da je riječ o lubenici, rekla je Dajana, koja je u subotu fotografirala biljku
Vidi originalni članak

Jela sam lubenicu još u sedmome mjesecu. Koštice, koje inače ne jedem, bacala sam u posudu sa zemljom, ispričala nam je Dajana Stevanović iz Rijeke koja je u subotu fotografirala povrće koje je izraslo na balkonu njezine sobe.
- Primijetila sam da je nešto počelo rasti, a mama Doris je prepoznala da je riječ o lubenici - rekla je Dajana, dodavši kako je biljka, kad ju je prerezala napola, zaista fino mirisala.
- Nema veze gdje je koštica bačena. Vjerojatno je da je lubenica koju je jela i sama bila i prezrela pa je koštica unutar nje bila dovoljno fiziološki zrela da sama započne ponovni rast. A očito je da je tlo na koje je bačena bilo vlažno jer lubenici je to glavni preduvjet rasta - rekao nam je dr. Bruno Novak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.
Dodao je da je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, što nije uobičajeno stanište za rast ove biljke, zabilježen slučaj da je izrasla potpuno zdrava i cijela lubenica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • innelli 28.09.2009.

    Da je jela šljivu, a narasla lubenica ... EEE, TO BI BILA VIJEST!

Komentiraj...
Vidi sve komentare