To je to što me zanima!

Bacao letke na zastupnike, privela ga saborska straža

Letke potpisuju 'Zatvorenici savjesti', a njime se upozorava da u svim strukturama vlasti i javnom životu glavnu riječ i dalje vode komunisti i UDBA
Vidi originalni članak

Dok su zastupnici raspravljali predstojećim lokalnim izborima u Saboru je izbio manji incident. Radomir Pejić, predsjednik Udruge bivših političkih zatvorenika 'Goli otok' sa saborske galerije u Veliku vijećnicu bacio je letke, što je nakratko zbunilo zastupnike i predsjedavajućeg Vladimira Šeksa.
- Gdje su ove službe. Molim vas da mjerodavni održe red u Sabornici i na galeriji. Kako se može dogoditi da nam se netko ubaci - upitao je uznemireni Šeks tražeći tajnika.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović koja je govorila upravo u trenutku u kojem su letci zasuli zastupnike, odgovorila je Šeksu: 'Isto ondje gdje su bile i na Splitskoj rivi. Što ste se uznemirili zbog lista papira? Jel mogu ja govoriti'. Pejića je odmah privela saborska straža. Doznajemo da je Pejić bio najavljen kao gost na galeriji i normalno prošao saborsku kontrolu, a straža ga je čak dopratila do galerije. No nitko nije očekivao letke. U letku koji potpisuju 'Zatvorenici savjesti' upozorava se da u svim strukturama vlasti i javnom životu glavnu riječ i dalje vode komunisti te njihov štit i mač KOS i UDBA, koji su glavni nosioci korupcije. Traže da Sabor hitno donese zakon kojim bi se iz prosvjete, pravosuđa i medija uklonili arhitekti i počinitelji komunističkih zločina. Traže i da odmah prestanu ubojstva i progon bivših političkih zatvorenika te da se zakonski onemogući da se u strukture vlasti izabiru ljudi s komunističkom i udbaškom prošlošću. Na letku piše da su se i na ovaj potez odlučili kako bi obranili svoja ljudska prava jer im je cenzurom zapriječen pristup medijima.Nakon sat i pol ispitivanja saborska straža pustila je Pejića. Nije želio reći što su ga ispitivali i zašto su ga toliko dugo zadržali, a nada se da neće zaraditi nikakvu prijavu.
- Nije bilo ugodno iskustvo - rekao je Pejić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • čavka 20.03.2009.

    A velika bi šteta nastala i da je bacio bombu!Ma da,ipak je to objekat velike povjesne vrijednosti!

  • dozvati1 19.03.2009.

    kratko i jasno- unutarnje osiguranje u kompletu suspendirati i nogom preko praga,a nagutani šeks, koji je prvi čovjek sabora i nezna da postoji straža,već zove \"ove službe\" i kada se to desilo pod njegovim predsjedanjem,iz moralnih i ostalih sranja trebao bi podnjeti ostavku,no mi smo u banani,a pojedinci imaju đon- obraz

  • freedom3 19.03.2009.

    svaka cast!!! covjek je napravio sto pola vas nebi moglo niti imalo muda napraviti!!! izrazio protest protiv lose vođene vlade!! jos jednom svaka cast!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare