To je to što me zanima!

Bačeni u jamu: Pri iskapanju kod Mostara pronašli tijela

U nastavku iskopavanja jame Radače kod Mostara pronađeno je više posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da pripadaju osobama srpske nacionalnosti iz proteklog rata
Vidi originalni članak

U nastavku iskopavanja jame Radače kod Mostara pronađeno je više posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da pripadaju osobama srpske nacionalnosti iz proteklog rata koji su, nakon što su bačeni u jamu, zatrpavani betonom kako bi se prikrili tragovi, priopćeno je u četvrtak iz Državnog odvjetništva BiH.

Kosti i posmrtni ostaci pronađeni su na dubini od oko 54 metra te će nakon vađenja posmrtnih ostataka biti proveden proces vještačenja i utvrđivanja identiteta žrtava putem DNK analize. U priopćenju se navodi kako su zajedno s posmrtnim ostacima pronađeni ostaci betona, što sugerira da su nakon bacanja u jamu tijela zatrpavana u cilju skrivanja tragova.

Iskapanja se nastavljaju i dalje, a prema prikupljenim dokazima i informacijama u prirodnoj jami Radača nalazi se veći broj posmrtnih ostataka, uglavnom žrtava srpske nacionalnosti iz prethodnog rata.

Državno odvjetništvo BiH navodi da se ekshumacija na ovom lokalitetu provodi duže vremensko razdoblje te se odvija otežano jer se radi o iznimno nepristupačnom lokalitetu velike dubine, gdje su nađeni ostaci betona, kao i minsko-eksplozivna sredstva.

U procesu ekshumacija sudjeluju alpinistički timovi iz policijskih agencija u BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama, nastavlja s intenzivnim aktivnostima u traženju nestalih osoba, na ovoj lokaciji, kao i drugim lokacijama diljem BiH.

Idi na 24sata

Komentari 286

  • istox 29.04.2016.

    čini se da su bosanci radili na mješalici prekovremeno

  • 28.04.2016.

    Ove duše sigurno nemaju mira!!

  • botafogo 28.04.2016.

    Nemoguce da su to Srbi.....ovo jednostavno nije tacno

Komentiraj...
Vidi sve komentare