To je to što me zanima!

Bačić će tužiti Pavošević: Moje ruke su čiste, sve je po zakonu

'Otkako sam postao glavni tajnik, radio sam sve u skladu sa zakonom i moje su ruke čiste. Sada se moram braniti od vjetrenjača i odbacivati apsurdne optužbe...'
Vidi originalni članak

Glavni tajnik HDZ-a i ministar graditeljstva i zaštite okoliša, Branko Bačić najavio je tužbu protiv Branke Pavošević i tvrdi da su sve optužbe lažne te da nije sudjelovao u kriminalnim djelima.

- Otkako sam 1. srpnja 2009. postao glavni tajnik, radio sam sve u skladu sa zakonom i moje su ruke čiste. Ja se sada moram braniti od vjetrenjača i odbacivati apsurdne optužbe jer, budući da nitko ne preispituje autentičnost dokumenata, ne znam je li ih uopće izrekla. Potpuna je izmišljotina da sam uništio dokumente ili tražio da se unište - kaže Bačić.

Dodaje da je apsurdno tvrditi da su dokumenti uništeni, a kasnije ih iskopati u vrtu. Također se pita koji bi bio njegov motiv iskoristiti novac u crnom fondu za koji, kaže, nije znao, nije sudjelovao i njime okoristio.

>>> Nakon svjedočenja Pavošević navodno dobila zaštitu MUP-a

- Sve materijale predao sam istražnim tijelima i iznio sve o tim sredstvima. Navodno sam pokušao na banci oročiti ili prebaciti sredstva koja je ostavio Barišić. U kojoj banci? Oni koji me terete valjda to mogu potkrijepiti - kaže Bačić te dodaje da HDZ i dalje želi raščistiti sve afere i repove iz prošlosti. 

Oni koji me terete valjda imaju dokaze za svoje tvrdnje, kaže Bačić

Rekao je kako je znao za isplaćivanje određenih naknada i da je zatražio popis ljudi koji su primali novac, ali ga nikad nije dobio.

- Branka Pavošević osobno mi je rekla da je isplaćivala određene naknade za koje mi nije željela dati popis i iznose o kojima se radilo iako sam je više puta tražio. Mogu vam samo govoriti o vremenu i financijskom poslovanju stranke otkad sam ja glavni tajnik - rekao je Bačić. USKOK-u, kaže, nije dostavio ništa o navodnim crnim fondovima jer oni to nikada od njega nisu zatražili.

Na pitanje novinara treba li policija biti ispred zgrade HDZ-a i blokirati račune, Bačić je izjavio:

- Ja ne mislim da se ovdje može raditi o kaznenoj odgovornosti, ako su pojedinci učinili kaznena djela i za to nisu imali podlogu u stranačkim tijelima. To je isključivo pojedinačna odgovornost.

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović kaže kako Sanaderova obrana nije odavala informacije o slučaju crnih fondova.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • feba 14.09.2011.

    Ma koga ćeš ti tužiti?ZAŠTO bi ta žena lagala?

  • user_27152 14.09.2011.

    Vidi lažova!

  • zdrawe 14.09.2011.

    e moj bacicu,pa naravno da je po zakonu samo si zaboravio bitnu stvar.. taj ciji je to zakon je u remetincu a ovaj drugi, sa naocalima,pravnik,jos uvjek tvrdi da niko nista nezna,,,krhko je znanje..hehe..

Komentiraj...
Vidi sve komentare