To je to što me zanima!

Bacili Molotovljev koktel na ured kosovskog predsjednika

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio u četiri ujutro u središtu Prištine i kojeg je vlada osudila kao "opasan za ustavni poredak i stabilnost zemlje"
Vidi originalni članak

Maskirani napadači porazbijali su u subotu prozore i bacili Molotovljev koktel na ured kosovskog predsjednika, no požar ipak nije izbio, priopćila je policija.

- Maskirani napadači bacili su Molotovljev koktel na predsjednikov ured. Porazbijali su prozore, ali nisu uspjeli baciti bombu unutra - priopćila je policija, dodavši da je u trenutku napada ured bio prazan te da nitko nije ozlijeđen.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio u četiri ujutro u središtu Prištine i kojeg je vlada osudila kao "opasan za ustavni poredak i stabilnost zemlje".

Ured sada još uvijek koristi kosovska predsjednica na odlasku Atifeta Jahjaga, a sljedeći mjesec ga preuzima novoizabrani predsjednik Hashim Thaci.

Kosovo se suočava s političkom krizom. Oporba negoduje zbog sporazuma sa Srbijom, postignutog uz posredovanje EU-a, o davanju više prava lokalnom srpskom stanovništvu. Zbog toga je oporba pokušala prošli mjesec blokirati izbor Thacija za šefa države.

Oporba, koja traži ostavku vlade i prijevremene izbore, negira bilo kakvu umiješanost u napad. Nove prosvjede oporba je sazvala za 26.  ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • _Varešak_ 13.03.2016.

    Demokracija nije za svakoga.

  • WAY 13.03.2016.

    ...gospodin predsjednik ima jako izražene podočnjake....nešto nije u redu s bubrezima...ili možda jetrom....ajmo prištinski liječnici, na posao...materrijala imate na bacanje...živite u najvećem skladištu rezervnih djelova...

  • kali.linux 13.03.2016.

    kome su ameri dali državu...al zato su napravili najveću vojnu bazu u jugoistočnoj europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare