To je to što me zanima!

Bagdad: U nizu eksplozija 127 mrtvih i 450 ranjenih

Bombe su eksplodirale nakon što su iračke vlasti najavile parlamentarne izbore sljedeće godine. Od listopada ove godine nije bilo većih eksplozija
Vidi originalni članak

Poginulo je najmanje 127 ljudi, a oko 450 je ozlijeđenih u eksplozijama u centru Bagdada. Prva detonacija odjeknula je u utorak ujutro kraj policijske patrole u četvrti Dora. Ostale eksplozije odjeknule kraj službenih zgrada ministarstva zdravstva, Sveučilišta i Instituta primijenjene umjetnosti. Poginuli su civili i zaštitarski službenici.
- Koji smo zločin mi počinili? Žene i djeca su zatrpani ispod ruševina - rekao je Ahmed Jabbad, jedan od preživjelih za AP. Predstavnik britanskog premijera Gordona Browna napade je teško osudio. Prema pretpostavkama iračke vlade u posljednjih 18 mjeseci nasilje je u opadanju. Smatra se razlog napada destabilizacija zemlje pred parlamentarne izbore u ožujku. Mowaffaq al-Rubaie, politički veteran iz Iraka, krivi Al Qa'idu za napad. Tvrdi kako je teroristička organizacija aktivna u Bagdadu u zadnje vrijeme. Cilj im je pokazati kako je vlada nesposobna zaštititi građane, kaže Rubaie.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare