To je to što me zanima!

Bager i radovi unatoč zabrani: Čelnik NK Rijeka gradi na Pagu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U tijeku je zabrana radova u turističkoj sezoni, koja na Pagu traje od 15. lipnja do 15. rujna, no to se očito ne poštuje jer radovi na kući Damira Miškovića traju i dalje
Vidi originalni članak

Građevinski radovi na kući gospodarstvenika i predsjednika NK Rijeka Damira Miškovića u Miškovićima na Pagu, u srijedu su još trajali. Radio je bager, a po gradilištu tik uz more muvali su se i građevinci. U tijeku je zabrana građevinskih radova u turističkoj sezoni , koja na Pagu traje od 15. lipnja do 15. rujna, no to se očito ne poštuje.

Čitateljica kaže da je lani bila ista situacija i da nije bilo pomoći.

- Investitor gradi suprotno odluci o prestanku radova tijekom turističke sezone. Ista se situacija zbila i prošlo ljeto, na istoj lokaciji i s istim investitorom. Tada je jedan mještanin  Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno uređenje grada te nije uspio riješiti situaciju. Ove godine to pokušavam ja, i preko Grada Paga i preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvo gospodarstva. Stalni stanovnici Miškovića ne žele se zamjeriti gospodinu  Damiru Miškoviću zbog rodbinskih veza, njegovog generalnog utjecaja i same financijske pomoći  mjestu Miškovići. No, zakoni vrijede za sve pa tako i za gospodina Miškovića - kazala nam je čitateljica.

Iz Upravnog  odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Paga kažu da su 28. srpnja zaprimili prijavu o izvođenju građevinskih radova u mjestu Miškovići.

- Povodom prijave  komunalni redar je obilaskom terena utvrdio da se u dijelu građevinskog područja naselja Miškovići, na k.č.br. 2218/55 k.o. Dinjiška doista izvode građevinski radovi, čime je počinjena povreda članka 2. Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone kojom je propisano da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna kalendarske godine na području Grada Paga zabranjuje izvođenje građevinskih radova na gradnji objekata - stoji u odgovoru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Navodi se i da se u ovom slučaju ne radi o građevini za čije je građenje utvrđen interes Republike Hrvatske te je komunalni redar donio rješenje kojem investitoru vlasniku građevine odnosno drugoj strani naređuje zakonske mjere obustave radova.

Kako je kuća smještena uz samo more, a zakon nalaže poštivanje pomorskog dobra , pitali smo i Ministarstvo graditeljstva ima li vlasnik kuće građevinsku dozvolu, no još nismo primili odgovor.

Telefonski smo nazvali i Damira Miškovića, no mobitel mu je bio isključen , a iz obitelji nam je rečeno da mu je mobilni telefon pao u juhu i pokvario se te da će mu trebati neko vrijeme da ga osposobi.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • bronzo 30.07.2015.

    malo mi ovo sliči na bahatost

  • gggaaau 30.07.2015.

    Ima na Pagu bitnijih stvari za rijesit!! Otok je cisto sranje i onaj tko je pametan nebi nikad dosao tamo na odmor

  • grga5 29.07.2015.

    deri misko

Komentiraj...
Vidi sve komentare