To je to što me zanima!

Bagerima su porušili straćare: 'Sve su nas ucjenjivali djecom'

Pročelnik Damir Lasić izvijestio je da od 18 obitelji koje su živjele u Plinarskom naselju, njih osam preseljeno na adresu Novi Petruševec, dok je ostalih 10 obitelji useljeno u druge gradske stanove
Vidi originalni članak

Bageri su počeli rušiti Plinarsko naselje u kojemu su godinama romske obitelji, koje su, pod policijskom pratnjom, preselili u zagrebačko naselje Petruševec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije bilo većih incidenata, no djeca iz naselja su bila uplašena. Stanovnici su surađivali s policijom jer, kažu, ako ne budu surađivali, bit će skinuti s liste za preseljenje te će im djecu oduzeti socijalna služba. 

- Ucjenjivali su nas djecom i socijalnom službom, nisam djecu pravio da ih njima dam. Nisam zadovoljan jer je ovo geto cigana. Ne Roma, nego cigana što ih je napravio gospodin Bandić. Za godinu dana će se tu vješati tepisi, bit će tučnjave. Građani koji žive ovdje su u pravu, ako jedan od nas napravi glupost, svi ćemo biti krivi. Ovo se nije smjelo desiti. Romska udruga dobila je novac samo da nas stave ovdje. Nemam para kupiti namještaj, što da djecu stavim na pod? - rekao je Smajo Bađić, novi stanar Petruševca.

Pročelnik Damir Lasić izvijestio je da je od 18 obitelji koje su koristile objekte u Plinarskom naselju, njih osam preseljeno na adresu Novi Petruševec, dok je ostalih 10 obitelji useljeno u gradske stanove na drugim lokacijama.

Predsjednik Mjesnog odbora Petruševec Jozo Jurić kazao je da su stanovnici Petruševca koji su se protivili i organizirali prosvjede, smatrajući da ta zgrada nije prikladna za stanovanje, ovaj put svoje buduće susjede dočekali su mirno.

- Glavni problem cijelog slučaja je zgrada koja je izgrađena u Radničkoj 21 u Plinarskom naselju kojoj treba prostor za parkiralište. Upravo na mjestu Plinarskog naselja s romskim kućama namjerava se izgraditi parkiralište za zgradu i možda još neki sadržaj - rekao je Jurić. 
 

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Karmelićanka 05.07.2019.

    Cigani se zale na grijanje, na plocice, na prostor, a sve su dobili besplatno. Studenti placaju sobicke i po nekoliko tisuca kuna, a jednom ce privredivati za ovu hebenu drzavu. U Madarskoj cigani i socijalci custe okolis i ne parazutiraju kao ovdje

  • Cipelcug 04.07.2019.

    Onako se pitam. Zašto se romi ne zaposle u komunalnim poduzećima?????

  • darth sidious 04.07.2019.

    i ja bi for free gradski stan... moze Dubrovnik,Split,Zadar,Rijeka??? aj dobro posto je free prihvatil bi i Osijek ili Zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare