To je to što me zanima!

Ne boje se kazni? Evo kako se sve bahato ponašaju nautičari

Unatoč zabranama i kaznama do 10.000 kuna, mnogi uporno glisiraju uz obalu ugrožavajući živote kupača. Naši čitatelji snimili su nekoliko bezobraznih vozača...
Vidi originalni članak

Tri dana dolazi s čamcem među plivače, žali se čitatelj iz Srime u Vodicama na Mađara kojemu su lokalci na engleskom i na njemačkom objašnjavali da krši propise. 


- Pravio se da ne razumije, a kad smo ga prijavili Lučkoj kapetaniji, od njih ništa - kaže mještanin Srime. 

Čitatelj 24sata

Malinska na Krku

Slične frustracije imaju i stanovnici diljem Jadrana. U Šušnjaru u Gornjem Karinu čovjek se u subotu oko podne isto tako provozao kroz plićak, a na Malinskoj na otoku Krku nekoliko se njih usidrilo na dječju plažu i zapanjilo kupače.


Čitatelj 24sata

Gornji Karin

Brodovi i hidroavioni, inače, moraju se držati 300 metara dalje od obale, a isto vrijedi i za motorne brodice te za glisere, dok jahte mogu prići na 150 metara. Kazne za nepropisno glisiranje kreću se od 1000 do 10.000 kuna, ali to mnogima ništa ne znači. 

Svojedobno je vozač kraj Banjola gliserom prišao blizu plaži i teško ozlijedio dječaka.

24sata
Idi na 24sata

Komentari 116

  • MarijoBudrovac 11.08.2015.

    "Brodovi i hidroavioni, inače, moraju se držati 300 metara dalje od obale". Gdje to pise? Koja glupost.

  • MAX 2010 11.08.2015.

    Primjera radi sjetiti se Slovenije ili Italije ili Njemačke I prometa na cesti gdje nema pogodbe I gdje jedan desni žmigavac neupaljen na vrijeme odnosi stotine eura pa se onda svi drže reda I ne ponavljaju prekršaje ni najbanalnije prirode.........Ovdje su povremene "akcije" uz pompozne kamere I primjere nevrijedne spomena I globe na nivou "NO,NO NE VIŠE"('??!) ,a privatno kapetani I murja vele "pa turizam je!(???)" , tj divno je dok nema mrtvih-a ima ih vise od tih pokaznih kampanja ! Ukratko zakoni su tu da se mukte krše !!!

  • alderson 11.08.2015.

    Onaj za Srimu laže, Mađar je vozio kao lud dok je bio na otvorenom, kad se približio kopnu usporio je na vožnju korakom doslovno. Vezao je brod sa vanjske strane rive, gdje je dozvoljeno te nikom od kupača se nije približio bez obzira šta ih je bilo daleko izvan plutača kojima je plaža ograđena. Nitko od domaćih nije bio nego se našao jedan prepametni državljanin BIH koji mu je pokušao dokazati da se nikako tu ne može vezati. Znam, jer sam bio na brodu sa Mađarom nekoliko puta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare