To je to što me zanima!

Bajić treći put prisegnuo, ovaj put bez šire potpore

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić položio je prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, nakon što su ga opet imenovali
Vidi originalni članak

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, kojem je u veljači potvrđen treći mandat, položio je u petak prisegu pred predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Bajić se nije želio osvrtati na činjenicu da za treći mandat nije dobio širu političku potvrdu, odnosno da je na dužnost imenovan bez glasova SDP-ovaca koji su ga prozivali zbog neprofesionalizma.
- Te su stvari iza nas. Tvrdim da ova dužnost nije politika nego profesionalizam. Mislim da sam svojim radom potvrdio da mogu obavljati i treći mandat i to ću napraviti onako kako to doista znam pošteno, zakonito i nikako drugačije - rekao je Bajić. Odbacio je teze da je u radu bio izložen političkim pritiscima, te da su nakon odlaska Ive Sanadera s mjesta premijera otvoreni politički slučajevi.
- Pritisci na mene ne mogu biti niti s jedne strane. Pojedinačni predmeti sve otvaraju nakon dugotrajnog rada cijelog sustava i oni se ne otvaraju preko noći - rekao je Bajić. Kazao je da Državno odvjetništvo intenzivno radi na svim predmetima korupcije, a siguran je da će u narednom razdoblju ostvariti još bolje rezultate.




'VALJDA NEĆE VIŠE RADITI KAKO KOSORICA SVIRA'

Željko Jovanović (SDP) ističe da je njegova stranka, kod glasovanja o Saboru o Bajićevom trećem mandatu bila jasna.
- On je svoj ritam previše usklađivao muzičkim notama vladajućih i mi ne možemo biti sigurni da sada neće raditi onako kako bude svirala Kosor - rekao je Jovanović. Ističe i da Mladen Bajić više neće imati opravdanje za 'ljenčarenje' jer funkcionira uskočka vertikala.
- Nije dovoljno samo podizati optužnice. Potrebne su presude, krivci kojima će se oduzeti imovina. Tada će moći dobiti od nas pozitivnu ocjenu - izjavio je Jovanović. Andrija Hebrang (HDZ) kaže da nije dobro da SDP politizira borbu protiv kriminala kada je otprilike jednak broj lijevih i desnih protiv kojih su podignute optužnice. Za njih je kaže trebalo sazrijeti vrijeme i sve institucije.
- Hrvatska je pokazala EU da je borba protiv kriminala moguća. I pravosuđe će također sazrijeti i broj presuda bit će približno jednak broju podignutih optužnica - izjavio je Hebrang.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ribić 23.04.2010.

    Citiram: \"... to ću napraviti onako kako to doista znam pošteno, zakonito i nikako drugačije.\" Komentar: Pošteno ? Zakonito ! Zakone piše HDZ. Dosadašnjim radom nije pokazao da je tako odlučan.

  • smokey 23.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • gec56 23.04.2010.

    Kadija te tuzi brani i sudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare