To je to što me zanima!

Bajka u Skradinu: Tjedan na moru za 6,000.000 kn

Nakon Billa Gatesa, Michaela Schumachera i Eve Longorie u dalmatinski gradić je stigao anonimni bogataš s flotom brodova vrijednom 700 mil. kn
Vidi originalni članak

Američki Kinez koji radi kao financijski direktor svjetske korporacije doveo je ekipu, pričali su Skradinjani o gostu koji im je početkom tjedna doplovio s četiri megajahte. Najveća je bila Kogo, duga 71,71 metar. Iza zatamnjenih stakala nije se vidjelo tko uživa na brodu opremljenom helidromom, gliserima i dvoranom za vježbanje. U ponedjeljak je samo mladi par kineskog podrijetla izašao na vožnju jet skijevima, a djevojka u bijelom otišla je na tenis. Tko je u neslućeno bogatoj ekipi koja najam flote plaća oko 6,000.000 kuna na tjedan, Skradinjane ne zanima. - Takvi nam stalno dolaze. Sretni su što tu mogu normalno živjeti - pričaju prolazeći pokraj dva “mala” broda, Carchariusa i Baby Carchariusa, koji su sa svojih 35 i 27 metara veći od jahti većine hrvatskih tajkuna. Samo bi ponekad bacili pogled na srednji, 54-metarski Sea Force One, čija je paluba bila puna djevojaka. Za tjedni najam ova četiri broda prosječni Hrvat mora raditi 95 godina. A za sat vremena bit će dovoljno sedam mjeseci rada.
Blještalo je more u skradinskoj luci pod 54-metarskom crnom jahtom Sea Force One. Na njoj su anonimni bogati gosti noću uživali s djevojkama i mladićima koji su govorili hrvatski ili jezike bliske hrvatskom. Crni ljepotan ploveća je diskoteka i kockarnica sa stotinama gotovo nevidljivih svjetiljki na trupu iznad i ispod vode koje noću stvaraju jedinstven ugođaj. A s broda se gotovo ništa nije čulo. Samo kad bi se otvorila vrata salona i pokoja ljepotica izašla na gornju palubu broda, odjeknula bi nakratko glazba. Taj je brod služio samo za provod ekipi s dvadesetak metara duže, “admiralske” jahte Kogo. Na toj su megajahti, dugoj 71,71 metar, spavali i provodili dane. Posluga je, čini se, bila na dva Pershingova glisera, duga 27, odnosno 35 metara. Ni to nije bila cijela njihova flota. Kogo u svojim “garažama” skriva još šest glisera dugih od šest do 8,2 metra te četiri jet-skija, vodena skutera kojima su se vozili rijekom Krkom. O Skradinu se govorilo širom svijeta u lipnju, nakon što je Bill Gates u časopisu Forbes rekao da bi najradije ljetovao u gradiću koji je posjetio nekoliko puta od 2004. do 2009. Fotografije iz Skradina obišle su svijet i nekoliko dana potom, nakon posjeta glumice Eve Longorije i supruga, košarkaša Tonyja Parkera. U Skradinu su posljednjih godina bili i vozač Formule 1 Michael Schumacher, jordanska kraljica Rania te Roman Abramovič, vlasnik nogometnoga kluba Chelsea. Dolazili su gosti i brodovima koji u skradinsku luku nisu mogli ni uploviti. Ostavljali bi ih na Prokljanskom jezeru i prevozili se gliserima u Skradin. Ali flota koja je prošli tjedan provela tri dana u Skradinu je jedinstvena. Samo prvog dana nakon dolaska iskrcali su 3,5 tona smeća. U utorak ujutro, nakon zabave koja je trajala do zore, tamnoputi je mornar nekoliko desetaka puta silazio s broda i šetao do kontejnera s punim crnim vrećama. Tamnoput je, poput Indijca ili Pakistanca, bio i čovjek kojeg je luksuzni terenac u ponedjeljak vozio u glasovitu vinariju Bibich u Plastovo, selo nekoliko kilometara udaljeno od Skradina. - Svidjela su mu se vina Lučica i merlot - rekao je Alen Bibich poslije podrobnoga kušanja koje je pripremio za vinskog stručnjaka s megajahte. Svaku veliku jahtu koja stigne u Skradin Bibich dočeka bocom vina, a mnogi mu uzvrate posjetom i kušanjem. I sad je desetke butelja vina, koja se već godinama služe u nekim od najboljih američkih restorana, tamnoputi sommelier ponio na Kogo. Bibichevim je vinima upotpunio vinsku zbirku koja je navodno vrijedna četiri milijuna dolara, odnosno oko 22,4 milijuna kuna. Ekipa koja je proteklog tjedna tri dana provela u Skradinu doista zna uživati.

U SKRADINU KUŠAJTE ORZOT, BIŽOT, ČOKOLICE...
LUKSUZNE JAHTE STIGLE U GRAD

Idi na 24sata

Komentari 31

  • IP95 24.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • TINA X 24.07.2010.

    Bila sam jednom u Skradinu i stvarno je prekrasno!

  • freebetting1 24.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare