To je to što me zanima!

Bajs dobio 52 posto glasova i tako postao bjelovarski župan

Što se tiče sastava županijske Skupštine tu HDZ-e i Bajsova lista imaju po 17 vijećnika, SDP pet, a preostala dvije stolice u Skupštini BBŽ pripadaju Mostu...
Vidi originalni članak

Županijsko i gradsko izborno povjerenstvo je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji objavilo rezultate izbora za Bjelovarsko – bilogorskog župana i gradonačelnika Bjelovara, te članove Skupštine i Vijeća. Na razini županije glasovalo je 44 509 birača odnosno 45 posto od ukupno upisanih u biračke spiskove. 

Aktualni župan Damir Bajs, sa zamjenicima Nevenom Alić i Bojanom Hribljan, dobio je potporu od 52,05 posto ili 23 171 glas, dok je Miro Totgergeli, kandidat HDZ-a osvojio gotovo 5 500 glasova manje od Bajsa koji je pobijedio u prvom krugu. Na razini glavnog grada županije Bjelovara, gotovo do posljednjeg listića se vodila izjednačena borba u kojoj je tek na kraju glavni favorit iz redova HDZ-a, Ante Topalović dobio 133 glasa manje od nezavisnog Davorina Posavca koji zajedno s Dariom Hrebak, ide u drugi krug. Hrebak je dobio 27,69 posto ili 3 514 glasova, dok je Posavcu povjerenje dalo 3 201 osoba ili 25,22 posto. Topalović, koji je predsjednik GO HDZ-a je osvojio 3 067 ili 24,16 posto naklonosti birača. 

Što se tiče sastava županijske Skupštine tu HDZ-e i Bajsova lista imaju po 17 vijećnika, SDP pet, a preostala dvije stolice u Skupštini BBŽ pripadaju Mostu. 

Gradsko Vijeće Bjelovara koje broji 25 članova će biti popunjeno sa šest lista. Osam vijećnika iz redova HDZ-e, pet ih ima Hrebakova lista, Bajsova četiri. Akcija bjelovarsko – bilogorska koju je predvodio sadašnji gradonačelnik Antun Korušec s kandidatkinjom za gradonačelnicu Lidijom Novosel ima tri, kao i SDP. Preostala dva vijećnička mjesta su osvojili Davorin Posavec i njegova zamjenica Jasna Višnjević koji ostaju u utrci s Hrebakom i njegovim zamjenicima koja će se „ponoviti“ u nedjelju, 4. lipnja, kada bi Bjelovar trebao dobiti nasljednika Antuna Korušeca. 
 
Aktualni župan, Bajs, koji i naredne četiri godine ostaje na toj funkciji se javno zahvalio svim glasačima, a posebice onima koji su mu dali potporu, uz obećanje da će i nadalje raditi na dobrobit svih građana. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Herzog(315178) 24.05.2017.

    Damir Bajs državnim milijunima pozlatio kompaniju Sanamens ! Tvrtka je u vlasništvu sestre dobro nam poznatom Zvonimira Šostara koji je pokrao lovu u gradu Zagrebu . Bajs je uplatio 6 milijuna kuna u ovu firmu . Narod je gluv i mutav ! U Hrvatskoj egzistiraju skupine dobro organiziranih lupeža koji nemilosrdno uništavaju Hrvatsku . Većina su iz redova političara !

  • Istinski_Hrvat 23.05.2017.

    Na švedskom bajs znači "kakica"... možda to nije slučajno.

  • njuska70 22.05.2017.

    Jel on isto krao iz carine pare a sad pobjedio ljigavo narod je slijep i glih

Komentiraj...
Vidi sve komentare